Iata cat dureaza dezasamblarea unui iPhone folosind robotul Liam

Liam este un robot prezentat de catre compania Apple in cadrul conferintei in care a aratat lumii intregi iPhone SE si iPad Pro, el fiind folosit de catre ea pentru a dezasambla terminalele iPhone pe care clientii le lasa in Apple Store-uri in cadrul programelor de buy-back.

Liam este un robot cu 29 de brate care este capabil sa dezasambleze un iPhone in 11 secunde, da ati citit bine, el transforma un smartphone complex al companiei Apple intr-o adunatura de piese in mult mai putin timp decat i-ar fi necesar unui om.

Apple a creat acest robot deoarece oamenii sunt prea inceti pentru a identifica si scoate piesele dintr-un iPhone, creatia lor fiind special gandita pentru a sti locatia fiecarei componente si a o detasa de carcasa atat de rapid incat abia poti tine pasul cu el.

Toate componentele dezasamblate din iPhone-uri sunt fie refolosite in alte produse, fie reciclate de catre partenerii companiei Apple, mesajul esential ce trebuie luat de aici este ca Apple distruge sau refoloseste absolut toate piesele unui iPhone.