Iata pericolul la care te expui cand foloseste un incarcator contrafacut pentru Mac

De mai bine de un an de zile compania Apple are o campanie agresiva de a convinge posesorii produselor sale sa foloseasca accesorii originale pentru incarcare, iar pericolele utilizarii celor contrafacute au fost expuse in presa de fiecare data cand oameni au murit sau au fost grav raniti.

Un incarcator contrafacut pentru iPhone sau Mac poate duce la electrocutarea utilizatorului care il foloseste, in unele cazuri putand surveni chiar si decesul daca produsul are o calitate foarte proasta si persoana respectiva nu este protejata de nimic suplimentar.

Multumita unei prezentari detaliate a unui incarcator original pentru Mac in comparatie cu unul contrafacut, astazi avem ocazia de a vedea cat de diferite sunt acest tip de accesorii si ce riscuri majore exista pentru cei care refuza sa cumpere un produs original de la producator.

Desi din punct de vedere estetic diferentele dintre incarcatoarele de acest gen sunt foarte mici, placile o simpla desfacere a lor dezvaluie cat de mica este protectia de care beneficiaza produsele companiei Apple si implicit utilizatorii care le folosesc in viata de zi cu zi.

The exterior text on this charger was correct, no “Designed by Abble” or “Designed by California”. It had a metal ground pin, which fakes often exclude. It had the embossed Apple logo on the case. The charger isn’t suspiciously lightweight. Since I’ve written about these errors in fake chargers before, I half wonder if the builders learned from my previous articles.

Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai jos, incarcatorul original pentru Mac are o structura foarte complexa de circuite care au menirea de a proteja produsele si utilizatorii de fluctuatiile de curent si eventual electrocutare in timpul incarcarii.

Incarcatoarele contrafacute sunt extrem de simple si nu sunt izolate la fel de bine precum cele ale companiei Apple, deci utilizatorul risca oricand sa fie electrocutat si sa moara daca il foloseste, asa ca ganditi-va foarte bine cand cumparati accesorii de acest gen.

incarcator contrafacut mac