Curtea Suprema de Justitie din SUA va analiza o victorie Apple intr-un proces cu Samsung

Astazi curtea Suprema de Justitie din SUA a acceptat sa analizeze hotararea data intr-un proces dintre Apple si Samsung in baza caruia un juriu a obligat compania din Coreea de Sud sa plateasca Apple 548 de milioane de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie, plata care a si fost facuta in final.

Samsung a facut acea plata rezervandu-si dreptul de a ataca in continuare acea decizie, Curtea Suprema de Justitie din SUA acceptand apelul coreenilor impotriva acelei decizii pe care o considera a fi excesiva, ei cerand reducerea substantiala a daunelor acordate Apple.

In baza apelului acceptat de catre instanta americana, Samsung cere anularea unor despagubiri in valoare de 399 milioane de dolari acordate pentru incalcarea unor brevete de inventie ce apara colturile rotunde ale carcasei, marginile ecranului si formatul color al iconitelor.

Daca Samsung va avea castig de cauza in aceasta instanta, atunci despagubirile sale s-ar reduce la doar 149 de milioane de dolari, mai putin de o treime din ceea ce a platit deja companiei Apple, insa o decizie este foarte departe de a fi luata, avand in vedere ca apelul abia a fost aprobat.

The U.S. Supreme Court on Monday agreed to hear Samsung’s appeal of what it contends were excessive penalties for copying the patented designs of the iPhone. It is seeking to pare back the $399 million of that amount that was awarded for infringing on the designs of the iPhone’s rounded-corner front face, bezel and colorful grid of icons, saying they contributed only marginally to a complex device.

Samsung nu a acceptat vreodata hotararea data in anul 2012 de catre un juriu american, ea avand atunci o valoare de 1.02 miliarde de dolari, iar acum incearca din nou sa reduca serios suma finala care trebuie sa ajunga la Apple, insa ramane de vazut daca va si reusi.