iPad Pro 9.7 inch – aceeasi iPad Pro, dar mai mica

iPad Pro 9.7 inch a fost anuntata astazi de catre compania Apple, asa cum s-a sugerat in diverse zvonuri aparute pana acum, noua tableta fiind practic o tableta iPad Pro normala, dar cu un ecran mai mic pentru a fi mult mai portabila decat versiunea standard.

noutati iPad Pro 9.7 inch

Ecranul

https://www.youtube.com/watch?v=5_pMx7IjYKE

iPad Pro 9.7 inch are acelasi ecran special creat pentru iPad Pro, el reflectand cu 40% mai multa lumina decat iPad Air 2, insa avand si un controller special care are o rata de refresh mult mai mica pentru a permite folosirea Apple Pencil.

ecran iPad Pro 9.7 inch roz

Ecranul iPad Pro 9.7 inch emita 500 nits, cu 25% mai mult decat iPad Air 2 si are o saturatie de culori cu 25% mai buna decat vechea tableta a celor de la Apple.

Pentru iPad Pro 9.7 inch compania Apple introduce si ceea ce numeste True Tone Display, acesta modificand automat temperatura culorilor in functie de temperatura luminii din zona in care utilizatorul se afla.

Difuzoare stereo si chip A9

iPad Pro 9.7 inch are, desigur, si cele 4 difuzoare stereo din iPad Pro, fiecare dintre ele modificandu-si automat frecventele in functie de cum este tinuta tableta de catre utilizator.

iPad Pro 9.7 inch are si chip-ul A9X al iPad Pro, insa desigur ca nu stim ce frecvente are acesta sau daca vom regasi tot cei 4 GB RAM precum in cazul tabletei cu ecran de 12.9 inch.

Separat, iPad Pro 9.7 inch are si co-procesorul de miscare M9 care permite utilizarea Hey Siri, dar si a altor functii pe care diverse aplicatii pentru iOS le au implementate in baza acestei componente.

Smart Keboard si Apple Pencil

O versiune speciala a tastaturii Smart Keyboard pentru iPad Pro 9.7 inch a fost creata de catre compania Apple impreuna cu o versiune speciala a Apple Pencil, ambele fiind mult mai usor de folosit pe un ecran mai mic, conform Apple.

Camera de 12 megapixeli

camera iPad Pro 9.7 inch roz

iPad Pro 9.7 inch urmeaza sa aiba o camera de 12 megapixeli, exact precum iPhone 6S, aceasta permitand inregistrarea de clipuri video 4K, Live Photos, panorame de 63 megapixeli, ea beneficiind de Focus Pixels si True Tone Flash.

camera frontala are 5 megapixeli, exact precum iPhone 6S, astfel ca utilizatorii pot face apeluri FaceTime HD la o calitate mult mai buna decat in cazul vechilor tablete.S

Lansare si preturi

iPad Pro 9.7 inch preturi lansare 256 GB

iPad Pro 9.7 inch urmeaza sa fie vanduta si intr-o versiune roz de catre compania Apple la preturi ce incep de la 599 de dolari pentru versiunea de 32 GB Wi-Fi Only, precomenzile urmand a incepe pe data de 24 martie, lansarea urmand a avea loc pe 31 martie.

iPad Pro 9.7 inch roz

iPad Pro 9.7 inch va fi disponibila inclusiv intr-o versiune cu 256 GB spatiu de stocare.