iPad Pro 9.7 inch – analistii estimeaza un numar mare de unitati vandute in T2 2016

iPad Pro 9.7 inch abia a fost anuntata de catre compania Apple si analistii deja incep sa faca primele estimari cu privire la numarul de unitati pe care cei din Cupertino ar urma sa le vanda pana in cel de-al doilea trimestru fiscal al acestui an.

Conform analistilor asiatici, Apple ar urma sa vanda 4 milioane de unitati ale iPad Pro 9.7 inch in prima jumatate a anului 2016, cifra fiind foarte mare din moment ce vorbim despre un singur trimestru fiscal de disponibilitate pe pietele globale.

Analistii sunt de parere ca iPad Pro 9.7 inch si iPad Air 2 vor reprezenta o mare parte dintre vanzarile de tablete iPad in urmatoarele trei luni, cel de-al doilea model fiind mentinut in continuare in vanzare la pretul de 399 de dolari, unul foarte atractiv.

Avand in vedere ca iPad Mini 4 este vanduta la acelasi pret acum, exista sanse mici ca vanzarile sale sa creasca sau sa se mentina in T2 2016, iPad Air 2 oferind aceleasi functii intr-un ecran mai mare, dar si la acelasi pret, deci este mult mai atractiva.

Apple will ship an estimated four million 9.7-inch iPad Pros during the first half of 2016. The 9.7-inch iPad Air 2 will account for the largest portion of all iPads shipped in the first half of 2016 mainly because retail prices will drop to US$399.

iPad Pro 9.7 inch urmeaza sa fie lansata de catre compania Apple pe 31 martie, precomenzile incepand vineri, 24 martie, asa ca va fi interesant de vazut ce vanzari pentru tablete iPad vor fi anuntate la finalul T2 2016.