iPad Pro 9.7 inch – primul benchmark dezvaluie RAM-ul si frecventa procesorului

iPad Pro 9.7 inch are un chip A9X implementat de catre compania Apple, insa dupa cum va spuneam deja in articolul dedicat diferentelor dintre iPad Pro 9.7 inch si iPad Pro, noua tableta a celor din Cupertino nu este la fel de rapida precum “sora” sa mai mare.

Mai exact, compania Apple compara performantele iPad Pro 9.7 inch si iPad Pro cu cele ale iPad Air 2, insa mentioneaza faptul ca noua tableta nu are performante la fel de bune precum cea mare, diferenta dintre ele fiind mica, insa totusi exista.

Conform Apple, iPad Pro 9.7 inch are putere de procesare de 2.4 ori mai mare decat chip-ul A7 din iPad Air, puterea de procesare grafica fiind de 4.3 ori mai mare. iPad pro are putere de proceare de 2.5 ori mai mare decat acelasi chip, puterea de procesare grafica fiind de 5 ori mai mare.

Dupa cum puteti vedea diferenta in performante nu este colosala, insa coroborand aceste informatii cu testele de performanta de mai jos vedem ca Apple a redus frecventa de lucru a procesorului chip-ului A9X, dar si ca tableta are doar 2 GB RAM in loc de 4 GB.

iPad Pro 9.7 inch performante grafice

In baza imaginii de mai jos putem vedea ca iPad Pro 9.7 inch are un procesor tactat la frecventa de 2.16 GHz, cu 0.07 GHz mai putin decat procesorul iPad Pro, diferenta fiind infima, insa lipsa a 2 GB RAM din configuratie cu siguranta va conta in utilizarea zilnica.

iPad Pro 9.7 inch frecventa procesor 2 GB RAM

In ceea ce priveste scorul obtinut de catre iPad Pro 9.7, acesta este cu aproximativ 7% mai mic decat cel obtinut de catre iPad Pro, lipsa RAM-ului si frecventa de lucru mai mica facand diferenta, insa e putin probabil ca utilizatorii sa o simta in viata de zi cu zi, cel putin teoretic.

iPad Pro 9.7 rezultate performanta