FBI sustine ca a descoperit o metoda de a sparge iOS

Astazi ar fi trebuit sa aiba loc o noua infatisare in procesul care are FBI ii cere Apple sa deblocheze un iPhone folosit de catre un terorist intr-un atac armat din SUA, insa agentia federala a cerut amanarea sedintei de judecata deoarece ar fi descoperit o metoda de a sparge iOS.

Cei de la FBI sustin ca au gasit o entitate terta care este dispusa sa o ajute sa deblocheze iPhone-ul pe care il are in posesie si ca momentan nu ar mai avea nevoie de ajutorul Apple, insa desigur ca nu a oferit vreun detaliu cu privire la ceea ce a motivat-o sa-si schimbe pretentiile.

Celor de la FBI le-a fost prezentata o metoda prin care iPhone-ul respectiv poate fi deblocat si datele pot fi accesate, agentia guvernamentala sustinand ca are nevoie de o perioada suplimentara de timp pentru a verifica daca metoda este viabila.

Din decembrie, cand a avut loc atacul armat, si pana acum cei de la FBI au analizat diverse metode prin care poate fi deblocat acel iPhone, insa acum se pare ca o entitate terta si-a oferit ajutorul, dar nu se stie daca este vorba despre o alta agentie guvernamentala sau o companie privata.

On Sunday, March 20, 2016, an outside party demonstrated to the FBI a possible method for unlocking Farook’s iPhone. Testing is required to determine whether it is a viable method that will not compromise data on Farook’s iPhone. If the method is viable, it should eliminate the need for the assistance from Apple Inc. (“Apple”) set forth in the All Writs Act Order in this case.

Cererea celor de la FBI a fost aprobata de catre judecatorul care prezideaza cazul si o noua infatisare a fost stabilita pentru data de 5 aprilie, cei de la Apple afirmand ca daca FBI esueaza in deblocarea terminalului, ea va cere in instanta detalii cu privire la metoda testata.

5 COMENTARII

  1. John Mcaffee, a dat un interviu in care a zis ca face el GRATIS deblocarea.
    Trec, 2-3 zile dupa declaratie si gata, FBI nu mai are nevoie de Apple.
    Cica ar fi o chestie banala dpdv Mcaffee
    Cauta interviul pe youtube