Prima Pagina Apple Iata cine ajuta FBI sa sparga iPhone-ul pe care Apple refuza sa-l...

Iata cine ajuta FBI sa sparga iPhone-ul pe care Apple refuza sa-l deblocheze

Luni v-am spus ca FBI a anuntat ca a un ajutor neasteptat oferit de catre o terta entitate ii va permite sa deblocheze iPhone-ul pe care compania Apple refuza sa o ajute sa il acceseze, cei din Cupertino dorind sa afle cine ii ajuta si cum o fac.

Cu ajutorul presei americane aflam astazi ca o companie numita Cellebrite va ajuta FBI sa deblocheze acel iPhone, ea fiind o subsidiara israeliana a companiei a Sun Corp. din Japonia, cu ajutorul unui software pentru criminalistica.

Desigur ca nimeni de la Cellebrite nu a dorit sa comenteze informatia, insa co-fondatorul McAfee a afirmat ca metoda utilizata nu va fi pe placul celor de la Apple, solutia aleasa de catre FBI fiind, aparent, la fel de rea precum cea a compromiterii sistemul de operare iOS.

Cellebrite, a subsidiary of Japan’s Sun Corp, has its revenue split between two businesses: a forensics system used by law enforcement, military and intelligence that retrieves data hidden inside mobile devices and technology for mobile retailers.

Desi deocamdata nu se cunoaste vreun detaliu cu privire la tehnica folosita pentru deblocare, co-fondatorul McAfee sugereaza ca ea nu este una foarte complicata, insa el a refuzat sa ofere vreun detaliu cat de mic cu privire la ceea ce presupune totul.

I promise you that [Apple CEO] Tim Cook and Apple are not going to be happy with the solution that the FBI has come up with, Because it is almost as bad as a universal master key.

Indiferent de metoda folosita pentru a debloca acel iPhone, este clar ca FBI s-a lamurit de faptul ca Apple nu va oferi vreun ajutor in combaterea terorismului, din acest punct de vedere, asa ca agentia federala va investi mai multi bani pentru a obtine ajutor alternativ.

 • Bogdane

  @Mateo Karllson Jailbreak iti instalezi tu, ca vrei acces la tweek-uri noi, nu poate sa iti instaleze cineva remote, asa ca IOS-ul ramane cel mai sigur SO

 • Mihai

  Ești praf, una este jb si alta accesul la un iphone remote sau nu. Chiar si cu jb te rog să spargi codul de siguranță al unuia.

 • Mateo Karlsson

  Praf? Iluminatule, ai vrut sa arati cat esti de destept dar ai esuat lamentabil. Eu ma refeream la sistemul de operare care e oricum compromis atunci cand hackeri fac jailbreak. Nu sunt atat de redus sa nu fac diferenta intre jailbreak si acces total la iphone. Oricum nu ai inteles nimic. Aia e fata ta? Stai ascuns si nu te inmulti. Trage perdeaua la geam si stai acolo.

 • rolandire

  WOW nice one!

 • Silviu

  Mateo ,prin modul tău de a răspunde unui om , sa sti ca nu te diferențiezi de unul de la țara cu capul plin de manele! Nu te supăra dar dacă aveai cât de cât inteligenta necesară puteai sa-i răspunzi mai frumos ! Acum mă aștept la un răspuns pe măsura ta si la adresa mea,dar s-ar putea totuși sa înțelegi ce am vrut sa îți spun

 • Silviu

  Mihai- ești praf 🙂
  Încearcă totuși sa nu folosești cuvinte jignitoare

 • Mateo Karlsson

  EU imi cer scuze, am exagerat. O zi buna sa ai.

 • Mateo Karlsson

  Câinele moare de drum lung şi p…..l de grija altuia. Nu subestima un taran sau o persoana care asculta un gen de muzica mai mult sau mai putin placut de altii.
  Referitor la acel comentariu recunosc ca am exagerat dar asa am simtit la momentul ala ca, trebuie sa scriu. Ma opresc aici cu explicatiile. Numai bine

 • Pingback: Iata cat plateste FBI pentru a debloca un iPhone fara ajutorul Apple | iDevice.ro()