Iata cine ajuta FBI sa sparga iPhone-ul pe care Apple refuza sa-l deblocheze

Luni v-am spus ca FBI a anuntat ca a un ajutor neasteptat oferit de catre o terta entitate ii va permite sa deblocheze iPhone-ul pe care compania Apple refuza sa o ajute sa il acceseze, cei din Cupertino dorind sa afle cine ii ajuta si cum o fac.

Cu ajutorul presei americane aflam astazi ca o companie numita Cellebrite va ajuta FBI sa deblocheze acel iPhone, ea fiind o subsidiara israeliana a companiei a Sun Corp. din Japonia, cu ajutorul unui software pentru criminalistica.

Desigur ca nimeni de la Cellebrite nu a dorit sa comenteze informatia, insa co-fondatorul McAfee a afirmat ca metoda utilizata nu va fi pe placul celor de la Apple, solutia aleasa de catre FBI fiind, aparent, la fel de rea precum cea a compromiterii sistemul de operare iOS.

Cellebrite, a subsidiary of Japan’s Sun Corp, has its revenue split between two businesses: a forensics system used by law enforcement, military and intelligence that retrieves data hidden inside mobile devices and technology for mobile retailers.

Desi deocamdata nu se cunoaste vreun detaliu cu privire la tehnica folosita pentru deblocare, co-fondatorul McAfee sugereaza ca ea nu este una foarte complicata, insa el a refuzat sa ofere vreun detaliu cat de mic cu privire la ceea ce presupune totul.

I promise you that [Apple CEO] Tim Cook and Apple are not going to be happy with the solution that the FBI has come up with, Because it is almost as bad as a universal master key.

Indiferent de metoda folosita pentru a debloca acel iPhone, este clar ca FBI s-a lamurit de faptul ca Apple nu va oferi vreun ajutor in combaterea terorismului, din acest punct de vedere, asa ca agentia federala va investi mai multi bani pentru a obtine ajutor alternativ.