Downgrade iOS 9.3 la iOS 9.2.1

2

Downgrade iOS 9.3 la iOS 9.2.1 este posibil in momentul de fata, compania Apple permitand instalarea vechii versiuni a sistemului de operare prin semnarea de SHSH-uri pentru ea timp de maxim 2 saptamani, asa cum se intampla in mod normal.

Apple ofera in general posibilitatea de face downgrade de la o versiune noua a iOS la una veche, insa doar timp de 1 – 2 saptamani dupa lansarea actualizarii, asa ca aveti ceva timp la dispozitie pentru a va lamuri daca iOS 9.3 merita tinut in terminalele voastre sau nu.

Ieri v-am spus ca iOS 9.3 jailbreak ar trebui sa fie lansat la sfarsitul acestei luni sau inceputul lunii viitoare, insa nu va pot garanta acest lucru, dar in aceeasi masura nu va pot garanta ca iOS 9.2 jailbreak va fi disponibil in perioada imediat urmatoare.

Totusi, daca vrei jailbreak, cel mai sigur este sa faceti downgrade iOS 9.3 la iOS 9.2.1 pentru ca la iOS 9.3 veti putea reveni oricand, dar la iOS 9.2.1 puteti reveni doar in urmatoarea saptamana, deci ganditi-va bine ce doriti.

Downgrade iOS 9.3 la iOS 9.2.1

Inainte de downgrade iOS 9.3 la iOS 9.2.1 va recomand sa faceti un backup la iPhone, iPad si iPod Touch-urilor voastre folosind iCloud sau iTunes, astfel ca datele vor fi protejate, asta in conditiia in care veti dori sa reveniti la o versiune superioara a iOS 9.3 in viitor.

Backup-urile iOS 9.3 nu vor putea fi folosite in iOS 9.2.1, asa ca daca aveti nevoie de date, nu faceti downgrade pentru ca nu le veti mai putea accesa in terminale.

Pentru a face downgrade iOS 9.3 la iOS 9.2.1 trebuie sa urmati pasii de mai jos :

  1. Descarcati iOS 9.2.1.
  2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
  3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
  4. Tinand apasata tasta Shift a tastaturii(Windows) sau alt + Option(Mac), apasati butonul Check for Update al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.
  5. In cazul in care optiunea 4 nu functioneaza, utilizati butonul Restore si procedura ar trebui sa functioneze.

Dupa urmarea acestei proceduri de downgrade iOS 9.3 la iOS 9.2.1 aveti avea cea din urma versiune a sistemului de operare instalata in terminalele voastre.