Apple Watch din aur a fost un esec, Apple incearca sa il faca uitat

Anul trecut compania Apple a uimit lumea intreaga cu lansarea unui Apple Watch din aur care are preturi ce incep de la 10.000 de dolari si ajung pana la 18.000 de euro, foarte multi analisti intrebandu-se oare cineva ca cheltui o suma atat de mare de bani pentru un ceas inteligent.

Un an mai tarziu avem si raspunsul din partea companiei Apple, cei din Cupertino acordand o importanta mult mai scazuta Apple Watch Edition, ceasul fiind prezentat intr-o parte inferioara a paginii dedicate Apple Watch in website-ul Apple.

Daca pana recent Apple promova Apple Watch din aur in partea superioara a acelei pagini, in momentul de fata doar modelele Sport si cel din otel inoxidabil au parte de promovare acolo, semn ca Apple a inregistrat vanzari foarte slabe a ceasului exclusivist lansat in 2015.

Apple aproape ca nici nu mai confirma ca a existat vreodata un Apple Watch din aur, iar asta pentru ca materialele sale de marketing au fost modificate pentru a vorbi doar despre versiunile din aluminiu si otel inoxidabil, lucru care acum cateva luni nu statea chiar asa.

Models: There’s an Apple Watch for everyone. Start with a case made from strong yet lightweight anodized aluminum. Or go with elegantly durable stainless steel. Both come in two different sizes and a variety of finishes. And since every model is paired with its own beautifully engineered band, you have many unique combinations to choose from.

Probabil ca multi au prezis ca in final Apple va ajunge sa scoata din vanzare Apple Watch din Aur si exista sanse foarte mari ca Apple Watch 2 sa fie vandut doar in versiuni din aluminiu si otel inoxidabil, versiunea din aur putand fi anulata cel putin pentru 2016.

19 COMENTARII

  1. Nu prea are treaba din moment ce acest model nici nu se vinde peste tot unde se vand celelalte. Iar la acest pret inca se merita ceasurile automate.
    O sa se schimbe cand o sa ofere mai multe, poate odata cu generatia 3

  2. ce inseamna premium ? sau ce ai vrut sa zici prin asta? pt ca acest apple watch edition este o bijuterie, iar o bijuterie nu este premium?

  3. eu unul nu vad inca o utilitate atat de mare pentru astfel de ceasuri, deci in opinia mea ceasurile mecanice nu vor ramane obiecte de istorie…

  4. nici eu nu ma pregatesc sa cumpar, dar nici primele 3 generatii de iphone nu mi-am cumparat, asa cum nici primele generatii de macbook air sau pro nu am cumparat.. dar probabil o voi face cand va deveni mult mai matur probabil incepand cu gen 3

  5. Toate fac același lucru. De la 300$ și până la 17.000$ fac același lucru. Nu e absolut nicio funcție scoasă sau băgată la unul față de altul. Diferențele de preț sunt date EXCLUSIV de diferențele dintre materialele din carcasă (aluminiu, inox sau aur) și de brățări/curele.

  6. doar apple watch si apple watch edition folosesc materiale precum ceasurile elvetiene. deci daca vrei , cat mai aproape de asa ceva macar din punct de vedere al materialelor, poti avea

  7. Srb, și lama de bărbierit este din “stainless steel”, şi nu mi se pare că ar fi vreo bijuterie. Mă rog… cei care se bărbieresc, știu…

  8. Aurul este un material nobil. Si un inel cu diamant este o bijuterie chiar daca varful este doar diamant si restul stainless steel

  9. Mi-am cumparat de curand o bijuterie…stainless steel 100%
    La raft era vandut sub numele de breloc, dar tocmai am aflat ca orice obiect din materiale nobile precum stainless steel este considerat o bijuterie.
    I-am ars rau de tot..auzi si tu…am luat o bijuterie cu 10 lei.

  10. Da, și eu mă bărbieresc cu bijuterii. Stația mea audio-video are contacte aurite, o bijuterie, ce să mai vorbesc…