Apple transforma iOS in Android

Apple transforma iOS in Android si daca afirmatia vi se pare a fi deplasata, atunci va invit sa cititi articolele si comentariile lor din sectiunea iOS 9.3 a iDevice.ro pentru a vedea cat de suparata este lumea pe cei din Cupertino pentru cea mai recenta actualizare a iOS.

Anul trecut compania Apple a lansat foarte multe actualizari pentru iOS 8 si majoritatea dintre ele au avut probleme enorme, iar cu iOS 9 lucrurile pareau sa fie din ce in ce mai bune pana cand iOS 9.3 a fost lansat la inceputul saptamanii trecute.

Desi Apple a lansat 7 versiuni beta ale iOS 9.3 in decursul a peste o luna, inginerii sai au reusit totusi sa lanseze o actualizare care a generat extrem de multe probleme pentru un numar extrem de mare de utilizatori si totul pare ireal.

O companie care sustine ca are cel mai avansat sistem de operare de pe planeta testeaza timp de o luna in mod public o versiune beta a unei actualizari intermediare si lanseaza o versiune a sistemului sau de operare care fie nu permite activarea si folosirea produselor, fie nu permite navigarea pe internet.

Este inacceptabil ca o companie de talia si cu pretentiile Apple sa lanseze actualizari atat de proaste pentru 1 miliard de produse active in lumea intreaga, insa iata ca Tim Cook nu prea reuseste sa isi controleze eficient echipele care dezvolta iOS-ul.

Gandindu-ma la primii ani de existenta ai iOS si iPhone, iPad sau iPod Touch, imi este imposibil sa nu il aduc in discutie pe Steve Jobs care era capabil sa concedieze inginerii pe loc daca actualizari cu asemenea probleme erau lansate, insa acum Apple nu mai gandeste asa.

Avand in vedere ca Apple nu isi mai pedepseste inginerii atunci cand fac greseli atat de mari, utilizatorii sunt cei care platesc pentru experienta de utilizare execrabila de care beneficiaza in actualizari precum iOS 9.3, iar in final Apple pierde clienti.

Schimbarea strategiei de conducere din cadrul Apple transforma, incet dar sigur, iOS-ul intr-un Android si aici ma refer la numeroasele probleme pe care sistemul de operare al Google le avea in trecut, dar acum nu le mai are intr-o masura la fel de mare.

Testand Samsung Galaxy S7, niciodata nu m-am lovit de imposibilitatea de a accepta un apel telefonic sau de a nu putea accesa un link web, activarea facandu-se la fel de rapid precum in iOS, iar asta spune multe despre situatia jalnica in care a ajuns iOS-ul Apple.

Voi ce parere aveti ?