Prima imprimanta 3D conectata direct de la smartphone

 Tehnologia 3D nu mai reprezinta o noutate pentru noi, imprimantele 3D sunt utilizate din ce in ce mai des iar tehnologia avanseaza. Astfel ca a aparut si prima imprimanda 3D conectata direct de la smartphone, cu ajutorul careia putem imprima orice obiect direct de pe ecranul smartphone-ului.

“OLO 3D” este prima imprimantă de acest gen inventata pana acum si a fost conceputa de inginerii din San Francisco. Este o imprimanta mai neobisnuita, dar si mai utila,  deoarece ea a fost inventată pentru a functiona doar atasata de smartphone-uri.

OLO 3D permite utilizatorilor sa creeze obiecte tridimensionale, cu ajutorul luminii emise de ecranul smartphone-ului. Utilizatorii isi fac propriul design, folosind o aplicatie concepută special in acest sens.

olo 3d imprimanta

Dispozitivul produsa de ingieri foloseste o răşină fotopolimerica ce se intaeste foarte tare in momentul in care este expusa luminii albe produse de telefon. Astfel, in timpul acestui proces, obiectul incepe sa prinda forma pe parcurs in timp ce lumina emisa de imaginea selectata pe ecranul smartphone-ului reactioneaza cu răşina. Odata cu crearea fiecarui strat de substanta intarita, un alt strat este turnat apoi, si tot asa, pana cand produsul capata aspectul final dorit de utilizator.

In clipul video puteti vedea cum se face practic imprimarea.