Partenerii Apple se plang din cauza scaderii vanzarilor de iPhone-uri

Partenerii companiei Apple raporteaza o scadere a vanzarilor de iDevice-uri care genereaza implicit si o scadere a comenzilor de componente pentru produsele celor din Cupertino, iar anul acesta numarul de componente produse va fi mai mic decat cel inregistrat anul trecut.

Conform partenerilor Apple, in T2 2016 comenzile de componente vor fi cu doar putin mai mari decat cele inregistrate in T1 2016, asta desi compania americana a lansat doua noi produse pe piata chiar in cursul acestei zile, multi parteneri asteptandu-se si la o crestere substantiala a comenzilor de componente.

Acest lucru nu s-a intamplat, iar partenerii Apple sustin ca iPhone SE si iPad Pro 9.7 inch au inregistrat vanzari dezamagitoare, iar avand si acest aspect in vedere, in T2 2016 Apple ar urma sa reduca la jumatate comenzile de componente pentru iPhone 6S si 6S Plus fata de T1 2016.

Desi Apple a sperat ca lansarea iPhone SE si iPad Pro 9.7 inch sa compenseze scaderea in vanzari pentru restul modelelor iPhone si iPad, se pare ca acest lucru nu s-a intamplat chiar asa cum si-a dorit compania Apple, deci in final comenzile de componente vor scadea.

Chip orders from Apple are relatively slow in the second quarter of 2016 compared to those in the same quarter in previous years, according to industry sources. Sales of the latest Apple devices have been disappointing, according to sources at analog IC suppliers. Chip shipments for the iPhone 6s and 6s Plus for the second quarter of 2016 will likely be halved from those shipped in the first quarter.

Apple anuntase la sfarsitul anului trecut ca in T1 2016 va anunta prima scadere a vanzarilor de terminale iPhone, daca facem o comparatie intre aceleasi trimestre fiscale din ani anteriori, iar aparitia acestor noi informatii de la partenerii Apple pune intr-o perspectiva destul de sumbra evolutia companiei americane.