Smartphone-ul, inamicul din dormitor

  Smartphone-ul a devenit un veritabil inamic in dormitor.  Efectele non-termice sunt date de influenta razelor electromagnetice asupra tesutului celulelor, implicit a sistemului nervos. Astfel este influentat si hormonul Melatonina care regleaza somnul si joaca un rol extrem de important pentru sistemul imunitar. Nivelul de melatonina creste de obicei in timpul noptii si printr-o utilizare de lunga durata a oricaror fel de radiatii electromagnetice, poate micsora productia de melatonina de peste noapte. Ca urmare, apar starile de nesomn, oboseala cronica, depresii, de asemenea, poate aparea si o sensibilitate imunitara crescuta si predispozitie la cancer.

 “Extensive use of these devices was significantly and positively associated with SOL [sleep onset latency, or the amount of time it takes to nod off] and sleep deficiency, with an inverse dose–response relationship between sleep duration and media use.”

Efectele non-termice sunt valabile pentru smartphone-uri (si nu numai) cum sunt si pentru piesele mobile digitale de telefonie fixa. Incercati pe cat posibil ca seara sa nu mai folositi idevice-urile timp indelungat.