Iata ce componente sunt identice in iPhone SE si iPhone 5S

iPhone SE este o creatie ciudata a companiei Apple deoarece in el regasim componente folosite untr-un smartphone lansat acum peste 3 ani, ar si componente lansate impreuna cu un smartphone care a fost pus in vanzare in toamna anului trecut, situatia fiind una ciudata.

Conform unei dezasamblari facute in cursul noptii trecute de catre iFixIt, iPhone SE si iPhone 5S impart foarte multe componente importante pentru functionarea ambelor dispozitive, iar de aici aflam de ce Apple vinde smartphone-ul la un pret atat de mic in magazine.

iFixIt sustine ca iPhone SE si iPhone 5S impart urmatoarele componente : difuzoarele, motorul vibrator, chip-ul SIM, ecranul cu digitizer, camera frontala si senzorul de proximitate, ele putand fi schimbate intre terminale fara nici cea mai mica problema.

Componentele diferite intre iPhone SE si iPhone 5S sunt : placa logica, camera principala, conectorul Lightning si bateria, aceasta din urma avand un conector diferit, astfel ca utilizatorii iPhone 5S nu o vor putea monta in propriile terminale pentru a avea autonomie mai buna.

In aceeasi masura si camera iPhone SE are un conector diferit fata de cel al iPhone 5S, deci nu poate fi utilizata in vechiul dispozitiv, compania Apple asigurandu-se ca unele service-uri nu vor transforma terminale iPhone 5S in iPhone SE pentru a pacali utilizatorii.

In ceea ce priveste usurinta cu care poate fi reparat iPhone SE, terminalul a primit nota 6 din 10, insa cea mai buna veste este compatibilitaea dintre piesele vechiului terminal si cele ale noului produs, aici utilizatorii platind mai putin pe schimbarea de ecrane, etc.

iPhone SE dezasamblat iPhone 5S