Cat ce mult conteaza cei 2 GB RAM ai iPhone SE ?

iPhone SE are un chip A9 cu procesor dual-core tactat la 1.85 GHz si 2 GB RAM DDR 4, adica exact ceea ce ofera compania Apple si in terminalul iPhone 6S lansat toamna trecuta pe piata, performantele celor doua dispozitive fiind identice.

Comparand iPhone SE cu iPhone 5S observam ca noul smartphone are o cantitate dubla de RAM si un procesor tactat la o frecventa mult mai mare, iar in clipul video de mai jos veti vedea cat de mult conteaza dublarea cantitatii de RAM din terminal.

Practic, prin dublarea RAM-ului compania Apple ne ofera o experienta mult mai buna in utilizarea Safari, browserul putand tine salvate in memoria RAM mult mai multe pagini decat iPhone 5S fara ale reincarca la o noua accesare.

Puteti observa ca deschiderea catorva zeci de pagini web pune in mare dificultate iPhone 5S, vechiul smartphone avand probleme mari in a face fata numarului mare de pagini, el fiind nevoit sa le reincarce pe cele deschise initial.

iPhone SE pe de alta parte poate tine deschise mult mai multe pagini in memorie si ofera per total o experienta net superioara, dar de exact aceeasi diferenta am avut parte si cand s-a facut trecerea de la iPhone 6 la iPhone 6S in toamna anului trecut.