Prima Pagina iPhone Cat ce mult conteaza cei 2 GB RAM ai iPhone SE ?

Cat ce mult conteaza cei 2 GB RAM ai iPhone SE ?

iPhone SE are un chip A9 cu procesor dual-core tactat la 1.85 GHz si 2 GB RAM DDR 4, adica exact ceea ce ofera compania Apple si in terminalul iPhone 6S lansat toamna trecuta pe piata, performantele celor doua dispozitive fiind identice.

Comparand iPhone SE cu iPhone 5S observam ca noul smartphone are o cantitate dubla de RAM si un procesor tactat la o frecventa mult mai mare, iar in clipul video de mai jos veti vedea cat de mult conteaza dublarea cantitatii de RAM din terminal.

Practic, prin dublarea RAM-ului compania Apple ne ofera o experienta mult mai buna in utilizarea Safari, browserul putand tine salvate in memoria RAM mult mai multe pagini decat iPhone 5S fara ale reincarca la o noua accesare.

Puteti observa ca deschiderea catorva zeci de pagini web pune in mare dificultate iPhone 5S, vechiul smartphone avand probleme mari in a face fata numarului mare de pagini, el fiind nevoit sa le reincarce pe cele deschise initial.

iPhone SE pe de alta parte poate tine deschise mult mai multe pagini in memorie si ofera per total o experienta net superioara, dar de exact aceeasi diferenta am avut parte si cand s-a facut trecerea de la iPhone 6 la iPhone 6S in toamna anului trecut.

 • JohnnyD

  Altă Mărie cu altă pălărie.

 • Costin Rosu

  amuzant ceea ce se intampla .. pana acum ceva timp toata comunitatea ios de aici dar si de pe alte site-uri si forumuri urla si se intreba de ce un telefon cu android are nevoie de 2 sau 3 giga de ram. li se parea absurd ca un telefon cu 512 mega sa mearga la fel de bine ca unul cu 2 sau 3 giga… acum toata lumea se bucura ca apple a lansat telefoane cu 2 giga de ram si sunt uimiti ca pot tine deschise in background mai multe aplicatii si mai multe pagini web fara a fi nevoie sa fie reincarcate la fiecare accesare. 😀 chiar amuzant, ma repet, acest lucru. ambele sisteme au plusuri si minusuri. android nu mai este de ani buni oaia neagra a sistemelor mobile de operare. incercati sa ganditi inaite sa aruncati cu pietre.

  @zaone….incearca sa scrii macar titlurile posturilor corect 🙂

  bafta

 • cristi

  @costin +1! Multa ipocrizie atunci, dar si acum.

 • George 89

  Da ai spus crudul adevar

 • Dabija

  Nesemnificativ parerea mea
  Nimeni nu foloseste atatea pagini deodata…

 • adi

  Merita sa trec de la iPhone 6 la iPhone 5SE?