Angajatii Apple sustin ca iPhone-urile sunt imposibil de securizat complet

Compania Apple incearca din rasputeri sa securizeze extrem de bine iOS-ul astfel incat nimeni sa nu mai poata face o solutie de jailbreak sau sa obtina acces la datele din terminale fara acordul sau, insa realizarea acestui lucru este imposibila, conform angajatilor Apple.

Intr-un interviu recent, multipli ingineri ai companiei Apple au afirmat ca nu exista vreo posibilitate de a face un software care sa fie imposibil de spart deoarece nimeni nu poate scrie cod perfect fara vreo eroare, asa ca visul Apple este fara vreo baza reala.

Angajatii companiei Apple sustin ca securitatea iOS-ului este in mod constant imbunatatita pe masura ce noi vulnerabilitati sunt descoperite si folosite pentru a exploata sistemul de operare, insa Apple va fi totdeauna cu un pas in urma hackerilor, iar in unele cazuri nici nu va afla ce exploit-uri folosesc ei.

Fiecare actualizare a iOS inchide vulnerabilitati de securitate folosite de catre hackeri pentru a exploata sistemul de operare si ofera siguranta sporita pentru utilizatori, iar realitatea este ca nu toata lumea isi doreste ca iOS-ul sa fie 100% securizat, altfel solutii de jailbreak nu ar mai fi lansate.

Getting to unbreakable is impossible,” Apple engineers told us, though there had been reports that the company was reportedly working toward that goal. The engineers said that the company is constantly improving its security as hackers get more sophisticated, but that no company writes perfect code without some vulnerabilities.

Separat de solutiile de jailbreak, foarte multe clienti ai companiei Apple se folosesc de vulnerabilitati pentru a pirata aplicatii sau a face alte modificari sistemului de operare, asa ca o securizare completa ar putea lasa Apple fara multe persoane care ii folosesc acum iDevice-urile.

Acestea fiind spuse, securizarea iOS-ului este imposibila, iar lupta Apple de a tine guvernul departe de datele utilizatorilor ar putea fi in zadar.