WhatsApp Messenger – schimbarea MAJORA anuntata pentru toti utilizatorii

WhatsApp Messenger, cea mai populara aplicatie de mesagerie text de pe planeta, va avea incepand din perioada imediat urmatoare toate formele de comunicare criptate atat la utiliizator, cat si in serverele WhatsApp, astfel ca nimeni nu va putea intercepta datele.

Cei de la WhatsApp au facut anuntul in cursul acestei zile, aplicatia WhatsApp Messenger urmand a beneficia de criptare end-to-end a mesajelor text, a pozelor, a apelurilor telefinice si a clipurilor video trimise de catre utilizatori folosind-o.

Facand aceasta schimbare cei de la WhatsApp nu vor mai putea ajuta autoritatile din orice tara cu interceptarea datelor utilizatorilor sau furnizarea din informatii salvate in backup-uri, astfel ca toata lumea va comunica sigur, indiferent ce conexiune de internet folosesc.

Aceasta este prima solutie de criptare totala oferita de catre WhatsApp Messenger pentru utilizatorii sai, iar schimbarea se aplica pentru toate platformele pe care aplicatia este disponibila, astfel ca nimeni nu va putea intercepta absolut nimic nicaieri, cel putin din punct de vedere teoretic.

Building secure products actually makes for a safer world, (though) many people in law enforcement may not agree with that,” says Acton, who was employee number forty-four at Internet giant Yahoo before co-founding WhatsApp in 2009 alongside Koum, one of his old Yahoo colleagues. With encryption, Acton explains, anyone can conduct business or talk to a doctor without worrying about eavesdroppers. With encryption, he says, you can even be a whistleblower—and not worry.

WhatsApp a fost aspru criticata din cauza faptului ca aplicatia WhatsApp Messenger nu contine un sistem de criptare a datelor de acest gen, insa acum nimeni nu-i va mai putea blama pe dezvoltatorii sai ca nu-si protejeaza utilizatorii.

Noul sistem de criptare implementat in WhatsApp Messenger va fi lansat in cursul urmatoarelor zile prin actualizari ale aplicatiilor disponibile pe diverse platforme.