Iata gadget-ul ieftin care sparge codul de acces al iPhone in cateva secunde

V-am spus in repetate randuri ca masurile de securitate ale Apple pentru iDevice-urile vandute in lumea intreaga nu sunt 100% sigure, iar un gadget de 170 de dolari, numit IP-BOX, este capabil sa sparga orice cod de acces intr-o perioada de timp cuprinsa intre 6 secunde si 17 ore.

Vorbim aici despre codurile de acces simple care au doar 4 cifre, timpul necesar pentru spargerea lor variind in functie de complexitatea codului setat de catre utilizator, IP-BOX fiind gandit pentru a evita sistemul Apple care blocheaza si sterge un iPhone dupa multiple introduceri gresite ale unui cod de acces.

Partea interesanta a IP-BOX este ca el poate fi cumparat nu doar din China, ci si direct din Londra, un magazin numit Fone Fun Shop avandu-l in vanzare la un pret de aproximativ 170 de dolari, asa ca practic oricine il poate cumpara nestingherit.

Proprietarul magazinului sustine ca gadget-ul a fost dezvoltat pentru a ajuta utilizatorii care si-au uitat codul de acces sa obtina acces la datele dintr-un iDevice, dispozitivul fiind cumparat de la producatori din Hong Kong dupa o testare amanuntita.

Using the device – called an IP Box – this newspaper was able to break the passcode of an Apple iPhone 5C, the model that America’s Federal Bureau of Investigation had been fighting to access in order to gain information about a terrorist massacre. After nearly six hours, the device cracked the code 3298 – and started beeping and lighting up the iPhone screen to signify a successful hack.

Conform ziarului britanic care a testat IP-BOX, spargerea codului de acces 3298 a durat 6 ore, deci in interiorul perioadei de timp specificate pentru a sparge orice cod, ecranul iPhone-ului iluminandu-se intermitent dupa spargerea codului setat.

Folosind IP-BOX oricine poate recupera datele dintr-un iPhone daca a uitat codul de acces, insa in aceeasi masura oricine poate avea acces la datele dintr-un iDevice care a fost furat sau gasit, iar Apple nu pare sa aiba vreo metoda de a il bloca.

6 COMENTARII

  1. Uite de asta folosesc eu o combinație de caractere (litere mici și majuscule, cifre și simboluri) ca passcode. Le doresc mult succes la aflarea unei parole ca a mea. O să aibă nevoie :))))) Peste 478 de miliarde de posibilități, în câteva sute de ani au șanse mari să o afle :))))

  2. Functional doar pe iOS 7, sau pana in 8.1.1, nu mai tin minte exact. Trebuia sa postezi asta acum un an, doi, acuma nu e de actualitate.