IP-Box sparge orice cod de siguranta pentru iPhone

IP-Box sparge cod siguranta iPhoneIP-Box poate sparge orice cod de siguranta pentru iPhone, iar asta aflam direct de la Homeland Security, una dintre importantele agentii de securitate din SUA, un agent al sau confirmand existenta unui dispozitiv care poate face exact ceea ce Apple nu vrea sa faca.

Informatia a fost divulgata ca parte a unui proces in care autoritatile americane au inercat cerut unui judecator sa oblige Apple sa acceseze datele din iPhone-ul unui inculpat, compania americana raspunzand ca ii este imposibil sa faca acest lucru daca un cod de siguranta este activ.

Problema poate fi rezolvata cu IP-Box, acest dispozitiv fiind capabil sa sparga un cod de siguranta pentru iPhone in doar 17 ore, iar la un pret de vanzare de 100 – 200 de dolari probabil vor exista destui hoti interesati sa faca o asemenea investitie pentru a fura terminale iPhone.

Problema cu IP-Box sta in faptul ca desi el poate sparge codurile de siguranta din 4 cifre setate de catre utilizatori, exista in acelasi timp si riscul ca procedura sa duca la o blocare completa a terminalului iPhone, acest lucru fiind recunoscut si de catre autoritatile americane.

U.S. Department of Homeland Security special agent David Bauer had testified in Djibo’s case that a “fairly new” device called an IP-Box can be used to “systematically attempt every passcode from 0000 to 9999.” But in the other case before the magistrate, Johnson noted, different federal prosecutors argued that the IP-Box is unreliable and could result in a “non-trivial risk of data destruction.”

Practic un hot care fura un iPhone poate folosi un dispozitiv precum iP-Box pentru a incerca sa obtina acces la terminal si sa il revanda daca acesta nu are Find My iPhone activat, insa exista in acelasi timp riscul ca terminalul sa se blocheze in timpul procedurii de brute force.

Pe de alta parte, dispozitivele precum IP-Box sunt inutile atunci cand utilizatorii folosesc coduri de siguranta din 6 cifre, acestea fiind mult mai greu de spart, iar inlocuirea lor cu parole din litere si cifre face procedura si mai complicata.