Prima Pagina Apple Schimbarea facuta in Apple Store pentru a proteja mediul inconjurator

Schimbarea facuta in Apple Store pentru a proteja mediul inconjurator

Apple pune foarte mare pret pe protejarea mediului inconjurator, iar in cea mai recenta conferinta organizata in Cupertino a tinut sa anunte pasii pe care i-a luat pentru a se asigura ca natura nu sufera din cauza modului in care ea isi desfasoara activitatea.

Ca parte a strategiei de a deveni mai prietenoasa cu mediul, compania Apple va renunta la sacosele de plasttic oferite clientilor dupa achizitionarea unui produs si va oferi in schimb pungi din hartie facute in proportie de 80% din materiale reciclate.

Schimbarea urmeaza sa isi produca efectele incepand din data de 15 aprilie, iar angajatii sunt atentionati sa ofere aceste sacose doar in situatia in care clientul au nevoie de ele, ideea fiind de a limita numarul de pungi oferite pentru a reduce consumul de hartie.

Apple a mai oferit in trecut sacose de hartie cu ocazia lansarii unor produse noi si importante, insa acum vorbim despre o schimbare care se aplica la toate magazinele si pentru toate produsele comercializate, indiferent cat de noi sau vechi sunt ele.

Desi schimbarea nu va avea vreun efect asupra majoritatii clientilor Apple, pentru cei care monitorizeaza activitatea companiei de a proteja mediul, noutatea va fi una extrem de importanta si cel mai probabil laudata.

punga hartie Apple Store

punga hartie Apple Store 1

 • Srb Srb

  in sfarsit

 • V.P

  Au renuntat la punga biodegradabila in favoarea celei din hartie , zeci de milioane de pungi din hartie inseamna sute de mii de copaci taiati .

 • ScH

  Pentru protejarea mediului pana si iPhone SE este reciclat.

 • Floriq

  o sa apara pungi de plastic de vanzare pe forum

 • unixes

  Nu e nevoie sa taie nimeni nici un copac pentru a crea pungi de hartie. Doua treimi din pungile de hartie provin din surse regenerabile.

 • Viorel Predatorul

  Cred ca pungile pot fi facute din hartie reciclata.

 • Viorel Predatorul

  Observ faptul ca PRul Apple se concentreaza acum mai mult ca niciodata pe chestiuni legate de protectia mediului. Cred ca nu asta este scopul unei companii ca Apple. Este frumos sa ai o politica buna de protectie a mediului, dar business-ul Apple nu este de protejare a mediului. Apple este companie de tehnologie, si trebuie sa se concentreze pe cresterea de valoare a companiei prin dezvoltarea de noi tehnologii.
  Poate fi o strategie eficienta de diversiune a atentiei publice.

 • Bine ca se preocupa pentru mediul inconjurator. Pentru copii care sunt exploatati in fabricile din China, care le baga bani in conturi, nu se preocupa?