Apple a rezolvat o vulnerabilitate a Siri si a blocat un truc util

Ieri v-am prezentat o vulnerabilitate a Siri care le poate oferi hackerilor acces la datele din iPhone chiar daca terminalul este protejat cu un cod de acces, problema in sine nefiind foarte grava deoarece utilizatorii se pot proteja prin dezactivarea accesarii Siri in ecranul de blocare.

In ciuda acestui lucru, compania Apple a blocat in timp record vulnerabilitatea existenta in asistentul sau personal, o modificare facuta in serverele care controleaza Siri impiedicand de aseara accesarea respectivelor date, asa ca toata lumea este protejata.

Daca pana aseara, cautarile Twitter facute folosind Siri erau lipsite de orice fel de masura de siguranta, acum asistentul cere introducerea codului de acces al iPhone-ului inainte de a face respectiva cautare folosind aplicatia Twitter, asa ca doar utilizatorul va avea acces la date.

Desi vulnerabilitatea era o pata neagra pe lupta Apple cu FBI pentru a tine iOS-ul sigur, partea buna este ca ea a fost rezolvata extrem de repede fara o actualizare a iOS, iar asta ne spune foarte multe despre ceea ce ar putea face Apple in viitor pentru imbunatatirea securitatii iOS.

Separat de rezolvarea acestei vulnerabilitati, compania Apple a blocat si un truc care permitea activarea Night Shift cand Low Power Mode era activat, aceasta optiune nefiind posibila in mod normal decat prin trucul oferit cu Siri, iar Apple a blocat totul noaptea trecuta.

Acestea fiind spuse, Apple a blocat o vulnerabilitate a Siri si un truc util pentru utilizatori.

siri vulnerabilitate iOS