Samsung estimeaza o crestere a incasarilor si profitului in T1 2016

Compania Samsung a facut o estimare surprinzatoare in cursul noptii trecute, coreenii anuntand ca profitul si incasarile pentru T1 2016 ar urma sa creasca simtitor fata de cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, asta desi analistii estimau o scadere in ambele planuri.

Conform celor de la Samsung, incasarile pentru T1 2016 ar urma sa se ridice la 49.000 miliarde de won, asta in timp ce profitul ar urma sa creasca la 6600 miliarde de won, analistii estimand un profit de 5300 miliarde de won, deci vorbim despre o diferenta notabila in favoarea Samsung.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut vorbim despre o crestere de 10% pentru incasari si despre o crestere de 4% pentru profit, ele fiind mici, insa dau de inteles ca Samsung incepe sa isi revina si ca urmatoarele trimestre fiscale ar putea aduce cresteri similare.

Samsung isi pune foarte mari sperante in faptul ca Samsung Galaxy S7 si S7 Edge vor genera incasari si profit serioase in urmatoarele trimestre fiscale, iar in baza a ceea ce a anuntat compania seara, viitorul suna bine in Coreea de Sud si acest lucru este bun pentru toata lumea.

Daca Samsung este puternica si motivata sa inoveze, atunci Apple va fi in schimb la fel de motivata sa inoveze si sa lanseze produse cu functii noi, asa ca toata aceasta concurenta dintre Apple si Samsung este benefica pentru noi.

Samsung Electronics announced its earnings guidance for the first quarter of 2016.

  • Consolidated Sales: Approximately 49.0 trillion Korean won
  • ŸConsolidated Operating Profit: Approximately 6.6 trillion Korean won

The above figures are estimates of consolidated earnings based on K-IFRS. Korean disclosure regulations do not allow earnings estimates to be provided as a range. Therefore, the above figures are based on the median of the earnings estimate range, as given below.