iPhone 7 ar putea fi cu mult mai rapid multumita Samsung

Samsung este unul dintre principalii furnizori de componente pentru compania Apple, iar anul acesta coreenii ar putea face iPhone 7 cu mult mai rapid decat iPhone 6S daca le-ar oferi celor din Cupertino noile module RAM DDR4 pentru care au inceput recent productia.

Samsung a initiat productia in masa a unor noi module RAM DDR4 care sunt produse folosind un proces de fabricatie de 10nm, acestea fiind primele componente de acest tip fabricate de catre vreun producator de module RAM, deci vorbim despre ceva exclusiv pentru Samsung.

Conform coreenilor, noile module RAM DDR4 sunt cu 30% mai rapide decat cele produse folosind un proces de fabricatie de 20nm si folosite in iPhone 6S, ele oferind viteze de transfer de date de pana la 3200 Mbps in timp ce consuma cu pana la 20% mai putina energie decat predecesoarele lor.

Practic Samsung a anuntat lansarea unor componente care sunt cu mult, mult mai eficiente si mai rapide decat cele folosite in momentul de fata in iPhone 6S, iar daca Apple va decide sa le implementeze in iPhone 7, ne va oferi un sport de performanta simtitor impreuna cu o crestere a autonomiei bateriei.

Samsung si Hynix sunt furnizorii actuali de module RAM pentru iPhone 6S si exista sanse foarte mari ca pentru iPhone 7 sa fie alese tot aceste doua companii, insa Samsung va avea un mare avantaj multumita noilor tipuri de module RAM DDR 4 anuntate astazi.

Problema cu aceste noi componente sta in faptul ca ele sunt scumpe acum deoarece abia au intrat in productie, asa ca Apple ar putea decide sa nu le cumpere decat anul viitor cand pretul va scadea, insa poate ca vom vedea si ceva bun de la cei din Cupertino anul acesta.