Iata cate tabete iPad s-au vandut in 6 ani de la lansare

In 2010 Apple lansa prima tableta iPad si oferea lumii intregi un produs de care nu stia ca are nevoie, in urma sa foarte multi producatori de smartphone-uri aducand pe piata diverse produse similare care au reusit sa devina cu adevarat populare cu abia 2 – 3 ani in urma.

2013 a fost anul in care compania Apple a vandut cele mai multe tablete iPad, aproape 80 de milioane de unitati fiind livrate in lumea intreaga de catre compania americana, acel record parand foarte departe de a fi doborat daca ne uitam la vanzarile din 2015.

Din 2010 si pana in 2016 compania Apple a vandut 300 de milioane de tablete iPad, insa vanzarile au scazut constant in 2014 si 2015 fata de 2013, iar in momentul de fata nimeni nu stie cat de jos vor ajunge avand in vedere ca aceste produse nu mai sunt la fel de cautate.

In 2010 analistii estimau ca in 2015 se vor vinde 300 de milioane de tablete in lumea intreaga, insa anul trecut s-au vandut doar 207 milioane de tablete, Apple insumand 50 de milioane dintre ele, iar pana in 2018 se estimeaza ca vanzarile vor ramane la fel.

Din momentul in care Apple a lansat primul iPhone cu ecran de 4.7 inch vanzarile de tablete au scazut simtitor, iar asta pentru ca majoritatea oamenilor au realizat ca nu mai au nevoie de tablete din moment ce smartphone-urile au ecrane suficient de mari pentru a le satisface nevoie.

Realitatea este ca vremea tabletelor a trecut si ca pentru viitor este nevoie de alte gadget-uri care sa ne capteze atentia.

iPad vanzari tablete

4 COMENTARII

  1. Cred că și-au dat seama mult mai devreme, însă în lipsă de alternative, au spus mereu că dacă vor ecran mai mare, au iPad, iar dacă vor smartphone, au iPhone.

  2. Mda si mai ales de cand cu phatableturile era normal sa scada! Plus k sunt mult mult prea limitate!sincer!am ajuns sa fac mai multa trb tocmai cu un gunoi de samsung s3 neo??? Pe bune??