Samsung dezvolta o pereche de lentile de contact inteligente

Laboratoarele de cercetare si dezvoltare ale companiei Samsung au obtinut recent inregistrarea unui brevet de inventie pentru o pereche de lentile de contact inteligente care ar inlocui intr-o anumita masura folosirea unui smartphone in viata de zi cu zi a utilizatorilor.

Conform acestui brevet de inventie, lentilele de contact inteligente ale celor de la Samsung ar avea integrate: o camera, senzori de miscare, un transmitator si un ecran capabil sa afiseze o interfata interactiva, utilizatorul controland gadget-ul prin simple clipiri.

Mai exact, inginerii Samsung s-au inspirat din filme pentru a ii permite unui utilizator sa faca o poza facand o simpla clipire, miscarea pleoapelor fiind inregistrata de catre senzorii de miscare, camera fiind in schimb actionata imediat pentru a inregistra o poza.

Dupa inregistrarea pozei utilizatorii o vor vedea in fata ochiului multumita ecranului implementat intr-una dintre cele doua lentile de contact, partajarea sa pe internet fiind posibila in doar cateva secunde multumita conectivitatii pe care gadget-ul o ofera.

Desi cei de la Samsung dezvolta un gadget interesant, partea ciudata este ca unele dintre circuitele lentilelor de contact vor fi vizibile, astfel ca persoanele care se uita la noi de la apropiere vor putea observa ca o lentile de contact este plasata peste ochiul nostru.

Desigur ca Samsung nu este singura companie care dezvolta lentile de contact inteligente, insa ea ar putea fi prima care ar putea aduce pe piata un produs utilizabil, asta daca va dori sa le ofere clientilor ceva inedit separat de smartwatch-urile care nu au un succes chiar atat de mare.

samsung lentila de contact inteligent