iPhone SE este greu de gasit in magazinele Apple

iPhone SE a fost lansat de catre compania Apple la sfarsitul lunii trecute si se pare ca are cerere mai mare decat cea estimata de catre compania Apple, terminalul fiind livrat in 7 – 10 zile lucratoare in aproape toate Apple Store-urile din lume, disponibilitatea in magazinele fizice fiind deasemenea redusa.

In SUA, spre exemplu, singurele modele ale iPhone SE care mai erau in stocurile Apple Store erau cele cu 16 GB spatiu de stocare, cele cu 64 GB spatiu de stocare fiind extrem de greu de gasit inclusiv in magazinele din apropierea sediului Apple aflat in Cupertino.

Fiecare lansare a unui nou model al iPhone este lovita de aceleasi probleme cu stocurile, insa in definitiv vorbim probabil despre o miscare de marketing menita sa dea lumii de inteles ca smartphone-ul are un succes foarte mare cand in realitate lucrurile ar putea fi diferite.

Pana acum ni s-a spus ca iPhone SE ar fi inregistrat 3.4 milioane de precomenzi in China in primele zile de disponibilitate, insa compania Apple a evitat sa ofere cifre oficiale, iar alti analisti nu au sustinut acele informatii initiale, asa ca nimeni nu stie sigur cat succes are terminalul.

Daca Apple nu a oferit cifre oficiale privind vanzarile iPhone SE, atunci este clar ca terminalul nu a doborat vreun record de vanzari si e putin probabil ca el sa copere scaderea in vanzarile de iPhone-uri inregistrata in T1 2016 si estimata pentru T2 2016 sau trimestrele fiscale urmatoare.

50 COMENTARII

  1. Off topic: Exista in Timisoara un restaurant “Taverna Sârbului” iar patronul are o mașina cu SRB la număr,am sa-i fac o poza daca apuc. ???

  2. frecventez des taverna sarbului 🙂 si da pana acum 4 ani aveam B xx SRB la masini 🙂 Dar baga, poate e vreuna data la buyback .
    Nu stiam ca au si in Timisoara..poate bag o vizita

  3. Am pus si eu mana pe 2 în Anglia..am avut 6s dar nu m-a impresionat..recent am trecut pe S7 Edge..dar am avzut ca are o oferta destul de atractuva SE’ul aici si am zis sa vad ce poate(mai ales ca a doua mea dragoste a fost designe’ul de la 5S..dupa Nokia N95) :)) Un lucru ma dezamageste..calitatea ecranului..dar poate din cauza ca sunt obisnuit cu S7..

  4. dupa tine toata lumea ar trebui sa aiba telefon de la 4,7″ in sus??? mai sunt si oameni care isi doresc ceva mai micut, si ce faci cu ei??? ii lasi sa isi ia tel cu android? sau ofera concurenta telefoane de o asa marima ca SE care sa aiba functii sau performante mai bune?

  5. Acum ceva timp (aprox 5 ani ) cand 4s -ul era in top (si eu detineam unul ), mi-am cumparat un note 1 strict pt date mobile urmarind sa folosesc pentru net un ecran generos care sa inlocuieasca un laptop sau o tableta si care sa fie compatibil cu un buzunar al vestimentatiei mele. La aceea vreme toti forumistii si de ios si de android spuneau : cum sa stai la ureche cu o paleta de tenis sau tava cu prajituri ??!!! ca e de tot rasul sau plansul etc…. si treaba asta a durat cred ca 1-2 ani Acum toata lumea (inclusiv aceasi reclamanti ) sta cu paleta de 5-7 inch la ureche si spune celor cu 4-4.7 inch ” aveti grija sa nu va scape tel. in ureche ca numai un orl-ist va mai poate salva. Va mai amintiti discutiile ??? Draga Matei nu te-ai prins ca nu noi stabilim cererea de produse ci ei o creeaza (ma refer la producatori marile corporatii), este ca in moda ., evazatul ca si stramtul revine ciclic o data la 15 -20 ani . Asa se fac afacerile asa ne golesc ei conturile ,intelegi ? Probabil (si eu cred asta ) trendul se va inversa in urmatorii ani spre un ecran mai mic . Salutare tuturor !!!

  6. La banii astia ce ecran vrei sa-ti puna @David , nasol ca Apple inca foloseste acest ecran si in 6S iar sansele sa vedem vechitura asta in iPhone 7 sunt foarte mari , bine ca eu voi merge intotdeauna pe 5,5 .

  7. Daca o sa ramana tot cu acelasi ecran..depasit..nu o sa revin pe iPhone repede..stiu ca android era un sistem foarte instabil..dar de 1 an lucrurile s-au schimbat radical..eu nu am reusit sa blochez androidul inca..

  8. eu am un n7000 (note1) care are instalat 4.1.2 pot spune ca e râschnitã si are secunde bune cand nu reactioneaza la comenzi in comparatie cu iPhone 4 cu 7. acuma sa revenim la super amoledu oledul vietii care in cazul note-ului care il detin se vede pe display forma tastaturi chiar daca ea este inchisa. hai ca pun poza. deci acuma inteleg dece apple nu a pus oled-uri pe iPhone. probabil peste 4-5 ani si al tau s7 va avea un display ca acesta.

  9. Te cred , este un amoled din 2011 dar nu asta e problema , rezolutia bat-o vina si calitatea lcd-ului care pe Plus e alta ,,,,, eu asta vad .

  10. Acuma daca e sa o luam asa. .. si eu am un 3gs din 2010 si se dezintegreza si se dezlipeste ecranul …. sa nu mai zic ca sta 2 min sa deschida aplicatia facebook….. eu recunosc androidul sub 5.0 se misca mai nasol au unele blocari .. insa de la 5.0 in sus deja e altceva si nu mai ai ce sa i comentezi .. doat daca esti rau intentionat

  11. Ciudat,eu știam din comment-urile multora de pe aici ca Samsung are cele mai bune display-uri la mobil si 6/6S e varza! Cum e pana la urma?

  12. Hai ca nu se dezintegrează si se dezlipește asa din senin,@iTu vorbea de calitatea ecranului in timp,nu de calitatea lipiciului. Poate atașezi si tu o poza cu acel ecran dezlipit sa vedem ca nu vorbești din burta.

  13. nu ma refeream la faptul ca unii se comporta salbatic cu telefoanele ci de calitatea ce se ascunde sub plasticul protector al displayului. 3gs e 2009 si note 1 e 2011.

  14. Stai linistit ca nu e din 2009 telefonul … nu am stat la coada in 2009 sa il cumpar … si pentru toma necredinciosu celalalt am sa i fac poza sa vada matetiale de calitate ….

  15. Aștept! Am si eu un medic primar care folosește un 3GS si un 6 in paralel,e o ciudățenie știu,dar nu despre asta e vorba. Si vorbește la el la greu,am sa-i fac si eu o poza cu ecranul intact si culmea,nedezlipit!

  16. Daca ai vazut un s7 iti dai seama
    Nu te lua de display ul super amoled ca te iei degeaba , tu la fel ca mai mulți de aici esti rău intenționat , ca daca e sa ne luam de niste lucruri din trecut unde tehnologia era încă in floare si neajunsa la maturitate pot foarte bine sa atât si eu Apple cu niste lucruri din trecut
    Tehnologia Super Amoled a evoluat enorm spre deosebire de lcd din iphone , alo ce spui tu cu note 1 e din 2012 acum suntem in 2016

  17. Alt atac penibil nu ai putut sa găsesti impotriva display ului Super Amoled , stai linistit ca daca e sa luam un iphone 3gs si un iphone 6s display ul lui 3gs e jalnic rău , asa este si cu Super Amoled ul
    Omule ce spui tu e din 2011 acum suntem in 2016 Samsung a îmbunătățit Super Amoled ul de 2 milioane de ori pana acum
    Oricum peste 4,5 ani display ul din 6s va ajunge la fel ca cel din 3gs

  18. omule!!! ce ti se pare penibil in a compara dupa 5 ani un display samsung 2011 cu unul apple 2010 iPhone 4, la asta faceam referire??? e un caz real, penibil esti tu ca de-a lungul aniilor ati criticat apple ca vai doamne folosesc acelasi display. am spus pana la s6 displayurile samsung mi s-au parut vrajeala pentru vanatori de specificati, la s6 am vazut cu ochi mei ca reda culorile mai bine ca iphone 6s plus…si apropo displayul 3gs a avut de la lansare aceea calitate asa cum este si astazi. iPhone 6s va avea aceeiasi calitate a display-ului si peste 5 ani. trolli nici cand le pui poze nu te cred, au ei tot timplu argumente, bata’l focu de pixel albastru.

  19. Vrei sa zici ca arată in halul asta fără sa-l fi scăpat pe jos,fără sa-i faci nimic? Am sa-ți pun si eu o poza cu un 3GS in stare foarte buna,folosit in mod normal,cred ca are lipici de la Samsung… Sa vad ecranul cum arată,culorile,pixelii,daca se vede ca la Note 1 lui @iTu.

  20. E telefon ..nu binelou … telefonul il mai scapi … vb cu el iarna la -15 grade .. poate chiar si in ploaie ….. telefonul ar trebuii sa reziste …. recunosc telefonul a suferit cateva tranti zdravene si recunosc e vechi nu il mai folosesc demult ….parerea mea personala e ca in 3gs nu prea e premium … daca ma uit pe internet cam toate sunt crapate in spate langa mufa … sa nu mai zic de cablul de alimentare care la fel se dezintegreaza si el .. l am lipit cu banda

  21. Multa lume se intreaba cum face Apple miliarde de dolari , dar ofera atat de putin in comparatie cu concurenta? ei bine poti sa citesti com. de mai sus ale faniilor Apple (Srb, iTu , discul etc) si iti vei da seama de ce sa inventat fraza “Maybe next year”

  22. V. P, iTu vrea să arate că imaginea pe un ecran AMOLED este spălăcită, și asta după 5 ani. Cred că a setat tipul de afișaj în cel mai lipsit de saturație, și iaca: ce urât arată…
    Să nu uităm că Note 1 este unul dintre telefoanele care au adus AMOLED într-o perioadă în care tehnologia era în dezvoltare, și nu poți compara calitatea ecranului AMOLED de 2011 cu cea de 2016. Evident că Samsung are ingineri care au pariat pe AMOLED vs IPS, și se pare că au pariat bine.

  23. In poza postata de iTu se pare ca telefonul este setat pe alta limba (rusă sau maghiara), asta ma face sa cred 2 lucruri
    -iTu stie rusă sau maghiara
    -poza este luată de pe un site si post sta aici , mai ales ca iTi afirmă ca are un Note 1

  24. Lasă ca nici cu voi nu mi-e rusine(cu mai multe variații de George). Chiar sunt curios daca ai ceva sa-i reproșezi sau ceva sa nu-ți convină la Samsung? Eu am destule sa-i reproșez la Apple,dar per ansamblu îmi satisface nevoile mai bine ca Samsung momentan.