Prima Pagina smartphone Meizu Pro 6 cloneaza 3D Touch, are 10 flash LED-uri

Meizu Pro 6 cloneaza 3D Touch, are 10 flash LED-uri

Meizu Pro 6 este un smartphone prezentat astazi de catre Meizu, el fiind confundat acum cateva saptamani cu un prototip al iPhone 7 pozat in fabrica unui partener Apple, vicepresedintele companiei chinezesti fiind nevoit sa clarifice lucrurile prin intermediul unui website de socializare.

Meizu Pro 6 este un smartphone Android ce are un procesor cu 10 nuclee, insa in interiorul sau se regaseste si o clona a 3D Touch, numita mTouch, implementat de catre compania Apple in iPhone 6S, cei de la Meizu alaturandu-se altor companii care au luat decizia de a copia functionalitatea Apple.

3D Touch-ul din Meizu Pro 6 functioneaza la fel precum cel din iPhone 6S, adica inregistreaza diverse tipuri de presiune aplicate pe ecran si actioneaza o varietate de functii, insa el vine cu ceva nou, mai exact cu feedback tactil, Apple oferind exact acelasi lucru.

Separat de acestea, Meizu Pro 6 are o camera de 21 megapixeli care este ajutata 10 flash LED-uri care ar trebui sa ilumineze fara probleme aproape orice este plasat in fata camerei, ceasta fiind prima oara cand un numar atat de mare de LED-uri este implementat intr-un smartphone.

Desi are un procesor cu 10 nuclee si 4 GB RAM, Meizu Pro 6 nu are performante extraordinare, insa ar trebui sa inregistreze poze exceptionale si ar trebui sa ofere o experienta de utilizare foarte interesanta cu sistemul mTouch, insa totul este doar teoretic.

Daca Samsung, LG sau HTC au evitat sa implementeze variatii ale 3D Touch pentru Android, cei de la Meizu nu s-au ferit sa o faca in Meizu Pro 6, iar in urma lor vor veni si alti producatori cu implementari proprii.

 • sorin

  Force Touch nu este inventia Apple , deci oricine este liber sa cumpere si sa implementeze tehnologia . De altfel asta a facut si Apple si nu au fost primii – parca Huawei au fost .

 • Apple a demosntrat 3D Touch in 2014 pe Apple Watch.

 • sorin

  Da , ma rog – ma refeream la telefoane . . Ideea era ca tehnologia nu apartine Apple , deci oricine o poate folosi – nu e nevoie sa numim asta clonat . Si Apple si altii au cumparat de la Synaptics .

 • Manto

  Daca e sa fim corecti, tehnologia asta este haptic generatia a patra si a fost pentru prima data demonstrata de Redux Labs pe la inceputul lui 2013. Redux Labs astia au cateva sute de patente in domeniu.
  Toate telefoanele au si au avut haptic generatia a treia. Deci nu vorbim de clone, ci de o evolutie fireasca a tehnologiei de la generatia a treia la a patra.

 • xxxx

  3D Touch – doar numele e inventat si dezvoltat de Apple, tehnologia Force Touch exista de cativa ani pe piata si nu inventata de Apple.
  Apple doar a preluat-o si i-a schimbat numele in 3D Touch.

 • Jenică Boierică

  Exact! Aspiratoarele Samsung au această tehnologie din anii 90!

 • icetkk

  @Zaone
  Din paragraful ăsta

  “3D Touch-ul din Meizu Pro 6 functioneaza la fel precum cel din iPhone 6S, adica inregistreaza diverse tipuri de presiune aplicate pe ecran si actioneaza o varietate de functii, insa el vine cu ceva nou, mai exact cu feedback tactil, Apple evitand sa ofere o asemenea tehnologie in iPhone.”

  Reiese că Apple nu oferă feedback tactil pentru Force/3D Touch, ceea ce nu e adevărat.