Un important designer Apple a parasit compania pentru GoPro

Echipa de 19 designeri industriali care creeaza design-urile produselor Apple va fi mai mica cu 1 membru incepan de luna viitoare deoarece Daniel Coster ii va parasi pe cei din Cupertino pentru a deveni vicepresedinte al diviziei de design din cadrul companiei GoPro.

Daniel Coster este angajat al Apple din anul 1999, cand exista cele mai vechi brevete de inventie care il au mentionat, deci vorbim despre plecarea unui membru foarte vechi si foarte important din echipa de designeri ai companiei Apple, insa e putin probabil ca ea sa fie afectata serios.

Apple are o echipa mica de designeri care creeaza formele viitoarelor sale produse, iar scopul mentinerii sale la dimensiuni reduse este cunoscut doar de catre Jony Ive si, probabil, Tim Cook, deci orice plecare este o pierdere si poate sugera alte plecari viitoare.

Anul trecut Jony Ive a fost promovat la functia de Chief Design Officer pentru a avea parte de mai mult timp liber si a nu parasi compania Apple, doi designeri din echipa fiind promovati in functii de vicepresedinte pentru a prelua o parte dintre atributiile sefului lor.

A member of Apple’s elite industrial design team, Danny Coster, is jumping ship, joining GoPro to head up a new hardware design group there. “I want more time with my family and friends. And to explore this new opportunity at Go-Pro.”

Coster paraseste Apple pentru a avea mai mult timp liber pe care sa-l petreaca cu familia si pentru a incepe o aventura noua, Apple fiind recunoscuta pentru programul draconic pe care il impune angajatilor, in special cei care trebuie sa creeze functii sau design-uri importante in perioade scurte de timp.

Acestea fiind spuse, ramane de vazut daca aceasta plecare va afecta  sau nu in mod negativ compania Apple deoarece un om cu peste 17 ani de experienta in dezvoltarea de design-uri pentru produse Apple sigur avea un cuvant greu de spus in cadrul echipei de designeri.