Apple si procesul de 2 miliarde de dolari din cauza Apple Watch

Compania Apple a fost actionata in judecata in SUA din cauza unui brevet de inventie pe care l-ar fi incalcat prin dezvoltarea Apple Watch, suma de 2 miliarde de dolari fiind ceruta drept daune de catre detinatoarea unei asa-zise tehnologii aflate in curs de brevetare.

Femeia sustine ca a trimis spre brevetare o inventie pe care ea o considera a fi un smartwatch si ca lansarea Apple Watch inainte ca brevetul sau de inventie sa fie inregistrat o impiedica sa-si mai produca si sa isi mai lanseze smartwatch-ul pe pietele globale.

Desigur ca Apple avea brevete de inventie pentru ceasuri inteligente inca de acum cativa ani de zile si nu era singura companie care se gandise la un asemenea gadget, insa femeia isi sustine cauza si cere 2 miliarde de dolari drept despagubiri pentru tupeul celor de la Apple de a lansa Apple Watch fara a o intreba in prealabil daca ea este de acord cu acest lucru.

Desigur ca in anul 2000 femeia a actionat in judecata Reebok din cauza unui pantof de sport si desigur ca nu a castigat acel proces, iar acum sansele sale de reusita sunt la fel de mici precum cele ca brevetul sau de inventie sa fie inregistrat vreodata in SUA.

I was the first to put in for a patent for a ‘computer wrist watch. They gave me no respect or anything, to call me. They just took action to create the watch.