Jony Ive, soferul pentru masina sa de lux si legatura cu masina Apple

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, Jony Ive este mandrul posesor al unei masini Bentley Mulsanne al carui pret se invarte in jurul valorii de 300.000 de dolari si desigur ca o masina atat de scumpa necesita un sofer priceput, pe care Jony Ive l-a acceptat cu reticenta acum 1 an.

Cuvantul cheie aici este cu reticenta, deoarece Jony Ive avea obiceiul lui Steve Jobs de a isi conduce singur masina, Tim Cook mergand pe acelasi principiu cu al sau BMW Seria 7, insa la mijloc ar fi o legatura cu masina Apple pe care Chief Design Officer-ul o are in vedere zi de zi.

Conform unei teorii a unei publicatii americane, Jony Ive a acceptat sa aiba sofer personal pentru a trai experienta unei persoane care este condusa zilnic in diverse locatii si a se folosi de ea pentru viitoarea masina autonoma pe care Apple ar intentiona sa o lanseze la un moment dat.

Teoria este una ciudata, insa Jony Ive este pasionat de masini, atat de pasionat incat in tinerete a restaurat una cu tatal sau, iar anual participa la un eveniment dedicat entuziastilor de curse cu masini, deci vorbim despre un om care cu siguranta vrea sa isi conduca zilnic masina, mai ales un Bentley.

Jony Ive iubeste viteza, iubeste masinile puternice si ani de zile si-a dus colegii designeri la munca desi le era sef, deci a fi condus zilnic de un sofer prin zona metropolitana a San Francisco pare a fi ceva ce are legatura cu un proiect la care lucreaza si nu neaparat cu nevoia de a nu fi la volan.

Un sofer care conduce in mod constant nu are aceeasi experienta ca o persoana care sta in dreapta si este condusa peste tot, iar modul in care Jony Ive interactioneaza cu masina in timp ce ea merge singura i-ar putea oferi o cu totul alta perspectiva cu privire la modul in care ar trebui sa functioneze o masina autonoma a Apple.

In trecut inginerii si membrii din conducerea Apple au avut idei cu baza similara pentru dezvoltarea altor produse, asa ca acum Jony Ive ar avea sofer pentru masina in ideea de a putea dezvolta o masina autonoma cat se poate de aproape de perfectiune.

Voi ce parere aveti ?