Facebook dezvolta o noua functie grozava pentru utilizatori

Ca parte a anunturilor din cadrul conferintei F8, cei de la Facebook au dezvaluit faptul ca intentioneaza sa lanseze un sistem care va aplica automat tag-uri pe utilizatori in clipurile video publicate in cadrul retelei de socializare, un sistem similar fiind deja disponibil pentru poze.

Facebook ofera optiunea ca serverele sale sa recunoasca automat utilizatorii din poze si sa le aplice tag-uri atunci cand poza este publicata, functia fiind utila pentru a instiinta utilizatorii in legatura cu aparitia unei poze care ii reprezinta, ei putand-o aprecia sau putand lasa un comentariu.

Tehnologia celor de la Facebook va merge atat de departe incat va putea recunoaste multiple persoane din clipuri video saus tream-uri Live Video si ne va permite sa cautam momentul aparitiei lor intr-un clip si sa incepem vizionarea acelui clip video din exact acel punct.

Acest proces presupune o analiza extrem de amanuntita a clipurilor video, iar in momentul de fata nu exista un sistem care sa ne spuna atat de exact cand apare un om intr-un clip video si sa ne permita sa vizualizam clipul video din exact acel punct, dupa o cautare facuta pentru acea persoane intr-o baza de date.

… the idea here is to allow you to search for people in any of the videos they have shared with you. Say you are on a live video feed with a friend and another friend walks into the video and has a brief conversation with you.

Avand in vedere ca tehnologia este in proces de dezvoltare, nimeni nu stie cand va fi ea lansata oficial, insa exista sanse mari ca o testare publica pentru sistem sa inceapa in viitorul nu foarte indepartat, iar atunci vom afla toate detaliile in legatura cu ea.