FBI s-a luptat in zadar cu Apple pentru deblocarea unui iPhone

Scandalul dintre Apple si FBI intra astazi intr-o noua etapa deoarece informatii oferite unei publicatii americane ne dau de inteles ca pana acum agentia federala americana nu a reusit sa preia date utile din terminalul iPhone 5C folosit de un terorist si deblocat recent.

Ieri v-am spus ca FBI ar fi platit hackeri profesionisti pentru a debloca acest iPhone 5C si a prelua informatii din terminal, metoda aplicata de ei nefiind agreata de catre toata lumea, insa acest lucru conteaza mai putin pentru multi din moment ce Apple a refuzat sa-si ofere ajutorul.

Desi un imens scandal a fost initiat de catre FBI in jurul acestui terminal si in jurul ideii ca Apple sa creeze un iOS cu o portita de acces care sa-i permita sa acceseze orice fel de date la cererea agentiei federale, in final tot acest efort ar putea fi in zadar.

Daca FBI nu a descoperit pana acum vreo informatie utila in acel iPhone, atunci e putin probabil sa descopere ceva util in viitor, iar chiar daca agentia federala minte si tine secrete informatiile reale, in mod public ea este cea care va atrate toate criticile cetatenilor.

A law enforcement source tells us that so far nothing of real significance has been found on the San Bernardino terrorist’s iPhone, which was unlocked by the FBI last month without the help of Apple. It was stressed that the FBI continues to analyze the information on the cellphone seized in the investigation, senior investigative producer Pat Milton reports.

Esecul celor de la FBI de a gasi date relevante in acest terminal pune in discutie investitiile facute pentru a obtine respectivele date, dar si cererile privind compromiterea sistemelor de operare, asa ca va fi interesant de vazut cum va evolua totul in viitor.