Apple pregateste schimbari majore pentru App Store

Compania Apple pregateste schimbari majore pentru App Store, ea avand o echipa secreta, pana recent, in Cupertino care lucreaza la imbunatatirea experientei de utilizare a magazinului online ce contine aplicatii pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile noastre.

Conform unor surse din cadrul Apple, aceasta echipa este compusa in principal din ingineri care au lucrat in trecut la iAd, serviciu anulat de catre Apple, ea fiind formata recent, deci orice fel de schimbari sunt pregatite, va fi nevoie de ceva timp pana cand vor fi implementate.

Principala doleanta a utilizatorilor care folosesc App Store este faptul ca sistemul de cautare este foarte prost gandit si ca este greu sa gasesti aplicatiile dezvoltatorilor noi sau aplicatii cu adevarat utile, iar aceasta echipa are rolul de a rezolva aceasta problema pentru Apple.

In aceasta idee, echipa are in vedere implementarea unor sisteme noi de cautare prin intermediul App Store, inclusiv o metoda de a plati pentru ca anumite aplicatii sa fie evidentiate in cautari in pozitii principale, Google avand o metoda similara de promovare pentru Google Search.

Apple Inc. has constructed a secret team to explore changes to the App Store. Among the ideas being pursued, Apple is considering paid search, a Google-like model in which companies would pay to have their app shown at the top of search results based on what a customer is seeking.

Separat de acest sistem pentru descoperirea de aplicatii, Apple vrea si o noua interfata pentru App Store care sa faca navigarea mult mai usoara pentru utilizatori, o imbunatatire a look-ului magazinului fiind necesara avand in vedere ca acum informatiile nu sunt prezentate intr-un mod prea grozav.

Echipa Apple numara peste 100 de ingineri in momentul de fata, deci vorbim despre un efort extrem de serios de a imbunatati App Store, insa nimeni nu stie cat va dura pana cand primele modificari vor fi vizibile in magazin.