iPhone 7S va avea ecran OLED, iata cat castiga Samsung de la Apple

iPhone 7S va avea ecran OLED si acest lucru pare a fi tot mai sigur, multiple zvonuri aparute in ultimele saptamani sugerand faptul ca viitorul smartphone va beneficia de pe urma unei tehnologii oferite initial de catre compania Apple in Apple Watch incepand de anul trecut.

Pentru ca intreaga linie de iPhone-uri are nevoie de o schimbare substantiala, compania Apple va face trecerea la ecrane OLED incepand din 2017, iar cei de la Samsung vor primi 2.6 miliarde de dolari pentru a livra 100 de milioane de ecrane OLED anual incepand de anul viitor.

Contractul dintre Apple si Samsung ar fi fost incheiat deja, iar cele 100 de milioane de ecrane vor fi doar pentru iPhone 7S Plus, deoarece in informatiile privind incheierea sa nu se mentioneaza iPhone 7S, insa ambele vor face trecerea la aceasta tehnologie in 2017.

iPhone 7S va avea ecran OLED

Samsung a refuzat sa confirme informatiile, iar Apple nu o va face avand in vedere ca vorbim despre o schimbare atat de importanta, insa este clar ca 2017 ne va aduce primul iPhone cu ecran OLED, el fiind asteptat de foarte multi ani de catre fanii Apple.

Under the deal, Samsung Display will supply around 100 million units of 5.5-inch panels annually, with the value being estimated at 3 trillion won ($2.59 billion). Samsung Display, an affiliate of Samsung Electronics Co., declined to confirm the deal, citing its privacy policy.

Desi Samsung nu ar urma sa livreze decat ecrane OLED pentru iPhone 7S Plus, iPhone 7S ar trebui sa aiba deasemenea acelasi tip de ecran, compania Apple urmand a se baza pe Sharp, LG Display si Japan Display pentru a-i livra aceasta componenta pentru terminal.

In concluzie, anul 2017 va fi cel al marii schimbari pentru iPhone, compania Apple pregatind pentru anul viitor implementarea de ecrane OLED in iPhone 7S si iPhone 7S Plus, o schimbare de design fiind deasemenea posibila.