MacOS – Apple confirma schimbarea numelui OS X

Acum cateva saptamani au aparut primele informatii care sugerau faptul ca Apple intentioneaza sa schimbe denumirea OS X in MacOS anul acesta, iar astazi avem si o confirmare venita direct de la cei din Cupertino, ei facand prima mentiune publica a noii denumiri.

Actualizand pagina cu informatii privind eforturile Apple de a proteja mediul inconjurator si oferind detalii cu privire la planurile sale pentru celebrarea Zilei Pamantului 2016, cei din Cupertino au confirmat faptul ca viitoarea versiune a OS X va avea de fapt denumirea MacOS.

Termenul MacOS este mentionat intr-un paragraf in care compania Apple vorbeste despre toate sistemele de operare pentru produsele sale, iar includerea sa este logica si privind insiruirea de denumiri, ea se potriveste perfect in strategia Apple din ultimii ani.

Schimbarea denumirii OS X in MacOS ar trebui anuntata de catre compania Apple in cadrul WWDC 2016 care va avea loc in luna iunie, atunci urmand a fi lansata si prima versiune beta a actualizarii pentru sistemul de operare al Mac-urilor, asa ca nu mai avem mult de asteptat.

MacOS Apple