Prima Pagina Apple MacOS – Apple confirma schimbarea numelui OS X

MacOS – Apple confirma schimbarea numelui OS X

Acum cateva saptamani au aparut primele informatii care sugerau faptul ca Apple intentioneaza sa schimbe denumirea OS X in MacOS anul acesta, iar astazi avem si o confirmare venita direct de la cei din Cupertino, ei facand prima mentiune publica a noii denumiri.

Actualizand pagina cu informatii privind eforturile Apple de a proteja mediul inconjurator si oferind detalii cu privire la planurile sale pentru celebrarea Zilei Pamantului 2016, cei din Cupertino au confirmat faptul ca viitoarea versiune a OS X va avea de fapt denumirea MacOS.

Termenul MacOS este mentionat intr-un paragraf in care compania Apple vorbeste despre toate sistemele de operare pentru produsele sale, iar includerea sa este logica si privind insiruirea de denumiri, ea se potriveste perfect in strategia Apple din ultimii ani.

Schimbarea denumirii OS X in MacOS ar trebui anuntata de catre compania Apple in cadrul WWDC 2016 care va avea loc in luna iunie, atunci urmand a fi lansata si prima versiune beta a actualizarii pentru sistemul de operare al Mac-urilor, asa ca nu mai avem mult de asteptat.

MacOS Apple

 • Era Mac OS in trecut, a devenit OS X si acum devine macOS.

 • danb

  Vad ca ai priceput pana la urma (stergand commentul meu, dupa ce cativa l-au si vazut si, probabil au si ras de tine, ti-ai dat seama ca esti iar in eroare)… Faptul ca nu poti admite ca gresesti, denota caracterul tau… “Succesuri”!

 • Nu a sters nimeni nimic, doar astepta moderare, dar apreciez ironia ta nu foarte fina, demna de un om care se crede inteligent.
  Problema e alta, tu ai inteles gresit denumirile de-a lungul timpului, probabil pentru ca folosesti de veacuri Mac-uri, iar acum nu prea intelegi ce face Apple.
  OS X este denumirea actuala a sistemului de operare pentru Mac-uri, dupa cum o spune chiar Apple : http://www.apple.com/osx/
  Din vara OS X se transforma in MacOS, o denumire folosita si in trecut, abandonata PUBLIC, si reluata acum.
  Sper sa nu purtam discutia asta la nesfarsit, n-as vrea sa supar un om care foloseste produse Apple de cateva decenii…

 • Srb Srb

  incorect

 • danb

  Toata lumea intelege altfel… Tu esti exact ca in reclama aia cu batman, batman… In fine…