De ce este bine sa dezinstalezi chiar acum QuickTime din Windows

QuickTime este un software dezvoltat de catre compania Apple si distribuit impreuna cu iTunes pentru platforma Windows, el fiind integrat in OS X de foarte mult timp, insa cei din Cupertino nu intentioneaza sa mai ofere suport pentru el in platforma Microsoft.

Intr-o declaratie trimisa unei publicatii americane, compania Apple a afirmat ca nu intentioneaza sa mai ofere actualizari pentru QuickTime dedicat Windows, astfel ca utilizatorii raman fara protectie impotriva vulnerabilitatilor pe care sistemul americanilor il are.

Zilele trecute au fost dezvaluite doua vulnerabilitati pentru QuickTime care ii permit unui hacker sa preia controlul total asupra unui PC care ruleaza chiar si cea mai recenta versiune a QuickTime, iar din pacate nu exista vreun patch care sa rezolve aceste probleme.

Avand in vedere ca Apple nu intentioneaza sa lanseze unul, guvernul american le recomanda utilizatorilor sa dezinstaleze QuickTime pentru Windows si eu va fac aceeasi recomandare, mai ales ca nu aveti ceva de pierdut prin eliminarea sa din Windows.

Computers running QuickTime for Windows will continue to work after support ends. However, using unsupported software may increase the risks from viruses and other security threats. Potential negative consequences include loss of confidentiality, integrity, or availability of data, as well as damage to system resources or business assets. The only mitigation available is to uninstall QuickTime for Windows. Users can find instructions for uninstalling QuickTime for Windows on the Apple Uninstall QuickTime page.

Dezinstalarea QuickTime din Windows se face foarte simplu prin accesarea Control Panel si a sectiunii Programs and Features, iar de acolo tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti QuickTime si optiunea Uninstall.