Reprezentanti ai Apple si FBI vor aparea din nou in fata Congresului SUA

Disputa legala dintre Apple si FBI pare a fi extrem de departe de final, deoarece desi agentia federala americana a afirmat ca a reusit sa sparga iPhone-ul folosit de catre un terorist si si-a retras cererea din instanta pentru a obliga Apple sa il deblocheze, ea sustine totusi crearea unui iOS vulnerabil.

Avand in vedere ca niciuna dintre parti nu cedeaza, reprezentantii Apple si FBI vor fi chemati din nou in fata reprezentantilor Congresului SUA pentru a da din nou explicatii cu privire la motivele pentru care doresc fie crearea de sisteme de operare vulnerabile, fie protejarea lor.

Directorul adjunct al FBI, Amy Hess, si vicepresedintele senior al departamentului juridic al Apple, Bruce Sewell, vor aparea in fata reprezentantilor Congresului, iar ceea ce vor explica ei probabil va influenta multi senatori si congressmeni sa aleaga de care parte vor sta daca o lege pentru crearea de sisteme de operare vulnerabile va fi trimisa spre votare.

Desi cei de la FBI luta cu Apple pentru a-si impune dorinta ca iOS-ul sa aiba o portita de acces pentru accesarea datelor, deblocarea iPhone-ului folosit de catre teroristi nu le-a furnizat vreo informatie care sa-i ajute in ancheta aflata in curs de derulare, sau cel putin asta sustin surse din interiorul FBI.

Apple and the FBI will return to Congress next week to testify before lawmakers about their heated disagreement over law enforcement access to encrypted devices, a congressional committee announced on Thursday. Apple’s general counsel, Bruce Sewell, and Amy Hess, executive assistant director for science and technology at the Federal Bureau of Investigation.

Acestea fiind spuse, telenovela dintre FBI si Apple va continua, iar in baza a ceea ce am vazut pana acum, exista sanse mici ca ea sa se termine prea curand si eventual cu un final fericit pentru cei de la FBI.