Iata cat aur a recuperat Apple din reciclarea iPhone/Mac-urilor

Pentru Apple, reciclarea produselor vandute in lumea intreaga este extrem de importanta, cei din Cupertino prezentand totul ca o lupta pentru a proteja natura, insa in realitate vorbim despre bani economisiti prin refolosirea de componente si materiale reciclate.

Noaptea trecuta Apple a dezvaluit lumii intregi cate tone de materiale a recuperat din iDevice/Mac-urile pe care le-a preluat prin progarmul sau de reciclare, iar cifrele sunt impresionante avand in vedere ca vorbim despre multi bani economisiti pe termen lung.

Conform celor de la Apple, din toate produsele reciclate a recuperat nu mai putin de 27 de milioane de kilograme de otel, aluminiu, sticla si alte materiale folosite in fabricarea acestor produse, reutilizarea lor economisind sume serioase de bani pentru cei din Cupertino.

Printre toate acestea se regaseste si o tona de aur recuperata de catre compania Apple din vechile iDevice/Mac-uri, costul total al acestui material fiind estimat la 40 de milioane de dolari de catre publicatiile straine, banii fiind suficienti pentru a cumpara multe alte componente.

As part of that, Apple recovered 2,204 pounds of gold — well over a ton. At the current spot price of $1,229.80 per troy ounce of gold, Apple recovered just under $40 million in gold from old phones and computers.

Conform unei companii specializate pe analizarea componentelor smartphone-urilor, un astfel de dispozitiv foloseste, in medie, 30 de miligrame de aur in circuite si alte componente, iar cu milioane de iPhone-uri reciclate anual, este lesne de inteles de unde a provenit acea tona de aur.

Practic Apple a demonstrat ca reciclarea este profitabila deoarece la aceste 40 de milioane de dolari se aduna multe alte zeci aduse de recuperarea altor materiale si componente din produsele reciclate, sumele fiind suficient de mari pentru a sustine in continuare efortul.

Apple reciclare materiale