Mojo – o alternativa a Cydia, dar fara jailbreak

Mojo se doreste a fi o alternativa pentru aplicatia Cydia dedicata utilizatorilor care fie nu doresc, fie nu pot sa faca jailbreak pentru propriile terminale, ideea in sine fiind utila, dar desigur ca nu este prima de acest gen aparuta pe internet.

Mojo este practic un fel de magazin online prin care utilizatorii pot instala diverse aplicatii in terminale fara a avea jailbreak, totul fiind bazat pe instalarea unui profil care permite instalarea aplicatiilor pentru iDevice-uri, aceasta procedura fiind folosita tot mai des pentru a distribui aplicatii nu ce nu pot fi publicate in App Store.

Spre deosebire de Cydia, Mojo nu permite instalarea de tweak-uri care sa modifice functionalitatea sistemului de operare, iar asta pentru ca in lipsa unui jailbreak cu acces de administrator la sistem, nu putem modifica modul in care functioneaza iOS.

In aceasta idee, Mojo are deocamdata disponibile doar un joc, un emulator de jocuri Gameboy, o aplicatie care permite instalarea de aplicatii piratate fara jailbreak, o aplicatie care permite vizualizarea de filme pirat si o aplicatie care ne permite sa inregistram ceea ce facem pe ecranul iDevice-urilor.

Problema cu Mojo in momentul de fata este ca functioneaza extrem de greu deoarece exista probabil multi utilizatori care incearca sistemul, asa ca va trebui sa aveti rabdare cu el daca veti dori sa beneficiati de ceea ce ne poate oferi.

Cum instalati Mojo

Mojo Cydia jailbreak instalare 5

  1. Acesati mojoapp.xyz in Safari.
  2. Acum faceti scroll in jos si veti vedea un buton numit Install directly on your Device.
    1. Mojo Cydia jailbreak instalare
  3. Apasatia cel buton, apoi alegeti optiunea Build Custom Profile.
  4. Dupa crearea profilului apasati butonul Install din partea superioara drepta a ecranului. Daca vi se cere codul de siguranta al terminalului va trebui sa il introduceti. Deasemenea trebuie sa finalizati instalarea, chiar daca vi se spune ca instalati un profil nesemnat.
    1. Mojo Cydia jailbreak instalare 1
  5. Dupa revenirea automata la Safari, apasati butonul Install Mojo. Acceptati din nou instalarea si confirmati toate alertele, apoi aplicatia va fi instalata.
    1. Mojo Cydia jailbreak instalare 3
  6. Dupa finalizarea instalarii veti gasi aplicatia Mojo in ecranul principal de aplicatii.
  7. Deschideti aplicatia Mojo, faceti cateva swipe-uri din dreapta spre stanga si asteptati ca aplicatia sa isi instaleze toate cele necesare, apoi va veti putea bucura de ea.
    1. Mojo Cydia jailbreak instalare 4

Dupa cum va spuneam si la inceputul acestui articol, deocamdata aplicatia Mojo nu are foarte multe pachete disponibile, insa pe viitor vor exista mai multe lucruri prin ea, dar totul depinde de interesul dezvoltatorilor.