Vanzarile iPhone continua sa scada, Apple reduce din nou productia

Vanzarile de terminale iPhone continua sa scada, daca este sa dam crezare unor noi informatii aparute in cursul noptii trecute, o publicatie japoneza afirmand ca Apple a cerut din noi o reducere a productiei smartphone-urilor sale.

La inceputul anului au aparut primele informatii care sugerau faptul ca productia de iPhone-uri va fi redusa ca urmare a scaderii vanzarilor in perioada de inceput de an, compania Apple confirmand faptul ca vanzarile vor fi reduse, lucru care era de asteptat.

Problema este ca vanzarile continua sa scada si in T2 2016, astfel ca Apple ar fi cerut o noua reducere a productiei de terminale iPhone la partenerii sai, iar acest lucru a generat si o scadere serioasa a pretului actiunilor Apple pe bursa americana.

Separat de Apple si alti parteneri ai celor din Cupertino au avut probleme pe bursele globale, preturile actiunilor lor scazand ca urmare a publicarii acestor informatii deoarece o reducere a productiei de terminale iPhone afecteaza o varietate de companii asiatice.

Slow sales of the flagship iPhone 6s and iPhone 6s Plus, which debuted last autumn, have forced Apple to adjust inventories. It lowered production for the January-March quarter by about 30% from the year-earlier period. With sales still sluggish, the U.S. company has told parts suppliers in Japan and elsewhere that it will maintain the reduced output level in the current quarter.

Problemele de vanzari sunt la iPhone 6S si iPhone 6S Plus, care nu sunt la fel de populare precum predecesoarele lor, iar recent lansatul iPhone SE nu se va dovedi suficient de cautat pentru a acoperi scaderea vanzarilor acelor terminale, deci Apple isi reduce pierderile.

Mai mult decat atat, publicatia japoneza sugereaza faptul ca iPhone 7 ar putea fi lansat mai devreme de luna septembrie pentru ca Apple sa nu aiba trei trimestre fiscale de scaderi continue a vanzarilor de terminale iPhone, iar acest lucru s-ar putea intampla.

Apple apparently does not plan to produce a large enough volume of the small iPhone SE released last month to offset the slump of its flagship series. However, should Apple decide to release its next flagship model earlier than the usual September launch, parts production for that smartphone could take off around late May.

Pana una-alta, Apple va anunta saptamana viitoare rezultatele financiare pentru T1 2016 si ne putem astepta la foarte multi analisti dezamagiti.