Apple se bazeaza aproape in totalitate pe energie regenerabila

Zilele trecute compania Apple a publicat raportul sau anual privind initiativele intreprinse pentru protejarea mediului inconjurator, iar printre informatiile divulgate exista si unele interesante privind nivelul la care a ajuns compania in ceea ce priveste folosirea energiei regenerabile.

Conform celor de la Apple, incepand cu ianuarie 2016 compania a functionat in proportie de 93% doar in baza energiei regenerabile, procentul fiind unul de invidiat pentru orice fel de companie de pe planeta care incearca sa protejeze natura si se lauda anual cu realizarile sale.

Desi acolo vorbim despre operatiunile globale ale Apple, in 23 de tari de pe glob compania functioneaza in totalitate pe baza de energie regenerabila, iar printre tarile importante se numara China, SUA, Japonia sau Singapore, locatii extrem de profitabile.

In Singapore, spre exemplu, compania Apple are instalate 800 de panouri solare pentru a genera energie, iar in cursul anului 2016 cei din Cupertino lucreaza cu diversi parteneri de pe glob pentru a monta instalatii menite sa genereze 4 gigawati de energie pentru diverse locatii.

For starters, as of January 2016, we’re sourcing or generating enough renewable energy to cover 93 percent of the electricity we use at our facilities worldwide. In fact, Apple is now 100 percent renewable in 23 countries, including China, Germany, Singapore, and the United States. We’re also 100 percent renewable at every one of our data centers.

Mai multe detaii despre eforturile Apple de a proteja planeta gasiti in documentatia sa.

2 COMENTARII