Apple reduce comenzile iPhone 6S

apple reduce comenzi iPhone 6SApple reduce comenzile iPhone 6S si iPhone 6S Plus pentru perioada urmatoare, compania americana intrand intr-o perioada a anului in care vanzarile stagneaza dupa cheltuielile facute de catre lumea intreaga in preajma sarbatorilor de iarna.

Conform unor surse din interiorul lantului de productie al companiei Apple, comenzile pentru terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar urma sa fie reduse cu pana la 30% in perioada ianuarie – martie, deci vorbim despre cateva zeci de milioane de unitati care nu vor mai fi produse in acest timp.

Pentru lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus compania Apple a comandat intre 65 de milioane si 85 de milioane de unitati ale celor doua produse, comenzile ramanand neschimbate pana in 2016, insa in perioada urmatoare cei de la Apple nu vor vinde foarte multe produse.

In aceasta idee si avand deja un probabil stoc de terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus care numara cateva milioane de unitati, compania Apple nu mai are motive sa comande un numar foarte mare de produse pentru ca nu le va vinde pe toate in cantitati mari.

Apple Inc is expected to cut production of its latest iPhone models by about 30 percent in the January-March quarter, compared with its original plans, the Nikkei reported. As inventories of the iPhone 6s and 6s Plus have piled up since its launch last September, production will be scaled back to let dealers go through their current stock, the business daily reported.

Desi acest lucru pare putin probabil, partenerii Apple se asteapta ca in perioada aprilie – iunie numarul de terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus comandate sa creasca, dar atunci lumea va astepta lansarea iPhone 7 si nu se va grabi sa cumpere dispozitive vechi de aproape 1 an.

Printre companiile afectate de aceasta decizie a celor de la Apple se numara Japan Display, Sharp, LG Display, Sony, Foxconn, Pegatron, TDK, Kyocera si multi alti producatori de componente de care probabil nu ati auzit, ei urmand a reveni la incasari mari din toamna.