Prima Pagina smartwatch Steve Wozniak: smartwatch-urile nu merita cumparate

Steve Wozniak: smartwatch-urile nu merita cumparate

Steve Wozniak este carismaticul co-fondator al companiei Apple si un cunoscut guru al tehnologiei, iar intr-un interviu recent el a afirmat ca smartwatch-urile nu merita cumparate deoarece nu ofera suficient de multe functii utile pentru a merita investitia facuta de utilizatori.

Wozniak se refera la smartwatch-uri in general, adica inclusiv la cele vandute de catre compania Apple pentru utilizatori, el spunand ca in cazul Apple Watch compania Apple are un produs promitator, dar insuficient de bun pentru a merita banii ceruti pe el.

In baza argumentelor folosite de catre el, smartwatch-urile trebuie sa fie mult mai independente decat acum, deci sa nu mai necesite o legatura constanta cu un smartphone pentru a oferi diverse functii, acelasi lucru spunandu-l si multi altii care folosesc Apple Watch in mod constant.

Din pacate Apple Watch are, in proportie, de 99% nevoie de un iPhone pentru a oferi functiile pe care le are, iar acelasi lucru este valabil si in cazul multor altor smartwatch-uri disponibile pe piata, deci practic vorbim despre un gadget dependent de altul care are aceleasi functii.

It’s more like a Bluetooth connection to my phone. We all wore Bluetooth in our ears for about a week. People say that if you put the name Apple on it, people will line up to buy it. I think it needs a little more than these watches have.

Apple Watch 2 este in proces de dezvoltare in cadrul companiei Apple, insa pana acum nu s-a vorbit despre o dependenta redusa fata de iPhone, asa ca e putin probabil ca modul sau de functionare sa se schimbe radical.

 • Srb Srb

  poate vorbeste de cele curente, si nu in general. in viitor pot salva vieti ajuta doctori in research pacienti..etc nu ai cum sa zici nu la asa ceva.probabil nu or sa mai depinda de iphone deloc peste 2 generatii

 • Bogdane

  Stie Wozniak ce stie. E de departe cel mai destept om de la apple.

 • NicKel

  in sfarsit, cineva care gandeste

 • RaduD

  De gandit, o mai fac si altii, el insa si vorbeste…!

 • sorin

  corect . si daca Apple are un produs promitator , altele sunt mult mai avansate in a elimina dependenta de un smartphone – si tot nu merita .

 • NicKel

  correct 😉

 • Viorel Predatorul

  Wozniak are dreptate, însă omul ăsta împușcă în picior compania Apple. Smartwatch-ul este la început, iar vânzările lor astăzi contribuie la dezvoltarea celor de mâine. Altfel, tehnologia va rămâne pe loc.
  Nici primele televizoare nu erau grozave, afișau imagini alb-negru, și aveai la dispoziție un singur canal, și ăla cu program limitat. Asta nu înseamnă că televizoarele nu trebuiau cumpărate. Uitați-vă unde a ajuns televiziunea astăzi.

  Cine cumpără un smartwatch nu o face pentru a substitui smartphone-ul (și aici este vinovată Apple pentru felul cum promovează Apple Watch). Cei care cumpără un smartwatch o fac pentru a gusta din ultima tehnologie valabilă în prezent.

  Așadar, Wozniak ar trebui să fie mai temperat în declarații. Nu știu dacă omul ăsta are o vendetta cu Apple sau cu Tim Cock (sic).

 • George 89

  Omul isi permite doar a contribuit la construirea a uneia dintre cele mai populare companii din lume
  Personal ma bucur ca spune ce gândeste si nu e ca Cook care exagerareaza pana in pânzele albe ….mai sunt si oameni corecți in lumea asta
  Oricum exista smartwatch uri mai bune ca Apple watch si nu sunt dependente de smartphone

 • Jenică Boierică

  Dacă așa zice Woz, atunci așa e. De balet nu a spus nimic? Am înțeles că s-a ocupat și de așa ceva

 • Jenică Boierică

  Mai ales că a părăsit Apple acum 31 de ani

 • marcel

  Sa fim realisti …. raspunzi la apel din ceas si apoi scoti telefonul din buzunar sa vorbesti …… e cam aiurea ….

 • BoieruMarin

  Daca nu mai face parte din Staful Apple este normal sa atace așa

 • Srb Srb

  lasa ca probabil asa a zis si de primul iphone…greu sa accesezi netul neavand 3g, greu fara un app store si multe altele…si dupa 2 generatii a inceput boom’ul. ESTE PRIMA generatie…un om adevarat nu ar comenta despre un produs aflat la inceputul inceputurilor. si asa ma mir ca au reusit din prima sa acopere cat mai multe cu apple watch

 • rundown

  Normal ca nu crede in smartwatch-uri. El probabil inca foloseste telefon fix cu manivela

 • Olimpiu

  Right!