Prima Pagina Apple Maps Apple Maps poate fi accesat acum si de pe PC

Apple Maps poate fi accesat acum si de pe PC

BLACK FRIDAY 2017 LIVE BLOG cu REDUCERI IN TIMP REAL!

Dupa mai bine de 3 ani de la lansarea Apple Maps pentru iOS si OS X, compania Apple pregateste in sfarsit un sistem care sa permita accesarea sistemului sau de harti inclusiv de pe PC-uri folosind un browser normal, asa cum se intampla cu Google Maps.

Inainte de a prezenta totul in cadrul WWDC 2016, compania Apple a integrat in pagina dedicata evenimentului o harta care ii ajuta pe dezvoltatori sa gaseasca locatia, ea folosind serverele Apple Maps pentru a oferi informatii cu privire la destinatie.

Deocamdata intregul sistem este rudimentar si permite doar vizualizarea hartilor cu zoom in/out, iar un dezvoltator a creat un website numit FruityMaps.com care permite vizualizarea hartilor Apple Maps de oriunde si oricand, fara prea multe functii.

Totul este o demonstratie a modului care poate fi utilizat API-ul MapKit pentru a afisa Apple Maps intr-un browser normal, functionalitatea urmand a fi extinsa pe masura ce Apple va oferi documentatia completa pentru API-ul dedicat hartilor sale.

Foarte multa lume s-a intrebat cat timp va trece pana cand Apple Maps va avea un website dedicat care va permite accesarea hartilor si a unora dintre functiile disponibile exclusiv in iOS si OS X, iar astazi avem un raspuns sub forma website-ului FruityMaps.

Acestea fiind spuse, e putin probabil ca pana la WWDC 2016 sa aflam foarte multe detalii in legatura cu MapKit, insa optiunea de a accesa Apple Maps online si de pe PC-urile cu Windows ca vreste serios popularitatea serviciului celor de la Apple.

emag black friday lista reduceri
  • SilviuS

    Uitandu-te pe siteul de developeri la sectiunea WWDC 2016, meniul cu harta, poti observa ca pe langa denumirile in engleza mai apar si in limba din regiunea ta.