Apple Maps poate fi accesat acum si de pe PC

Dupa mai bine de 3 ani de la lansarea Apple Maps pentru iOS si OS X, compania Apple pregateste in sfarsit un sistem care sa permita accesarea sistemului sau de harti inclusiv de pe PC-uri folosind un browser normal, asa cum se intampla cu Google Maps.

Inainte de a prezenta totul in cadrul WWDC 2016, compania Apple a integrat in pagina dedicata evenimentului o harta care ii ajuta pe dezvoltatori sa gaseasca locatia, ea folosind serverele Apple Maps pentru a oferi informatii cu privire la destinatie.

Deocamdata intregul sistem este rudimentar si permite doar vizualizarea hartilor cu zoom in/out, iar un dezvoltator a creat un website numit FruityMaps.com care permite vizualizarea hartilor Apple Maps de oriunde si oricand, fara prea multe functii.

Totul este o demonstratie a modului care poate fi utilizat API-ul MapKit pentru a afisa Apple Maps intr-un browser normal, functionalitatea urmand a fi extinsa pe masura ce Apple va oferi documentatia completa pentru API-ul dedicat hartilor sale.

Foarte multa lume s-a intrebat cat timp va trece pana cand Apple Maps va avea un website dedicat care va permite accesarea hartilor si a unora dintre functiile disponibile exclusiv in iOS si OS X, iar astazi avem un raspuns sub forma website-ului FruityMaps.

Acestea fiind spuse, e putin probabil ca pana la WWDC 2016 sa aflam foarte multe detalii in legatura cu MapKit, insa optiunea de a accesa Apple Maps online si de pe PC-urile cu Windows ca vreste serios popularitatea serviciului celor de la Apple.