Iata cat de des ne deblocam iPhone-ul si cati oameni folosesc Touch ID

Ieri compania Apple a dezvaluit cateva statistici interesante privind posesorii de iPhone, 89% dintre cei care au Touch ID avand sistemul activat in propriile terminale, asta in timp, in medie, un utilizator obisnuit de iPhone isi deblocheaza terminalul de 80 de ori pe zi.

Informatiile au fost dezvaluite in cadrul unei conferinte de presa organizate de catre compania Apple pentru a vorbi despre multiplele niveluri de securitate pe care le ofera terminalele iPhone care au si sistemul Touch ID disponibil pentru utilizatorii globali.

Practic Apple sustine ca 89% dintre posesorii de iPhone-uri sunt interesati ca datele lor sa fie protejate de necunoscatori, astfel ca folosesc fie un cod de acces, fie o amprenta si sistemul Touch ID pentru a tine datele departe de ochii persoanelor nepotrivite.

In ceea ce priveste faptul ca, in medie, deblocam un iPhone de 80 de ori pe zi, cifra este rezonabila avnad in vedere ca un studiu facut i 2013 dezvaluia faptul ca un utilizator de smartphone isi verifica terminalul mobil de 130 de ori intr-o zi obisnuita.

Apple shared that 89% of their users with a Touch ID-capable device have set it up and use it. Apple shared a great statistic: their average users unlocks their phones 80 times a day. Other reports state people look at their phones upwards of 130 times a day but those are less of the average and more the heavier users.

Cifra privind utilizatorii Touch ID este impresionanta si demonstreaza faptul ca oamenii sunt foarte multumiti de sistemul Touch ID si il folosesc in mod constant pentru a-si securiza terminalele, aceasta fiind practic si intentia celor de la Apple privind tehnologia.

Aceste statistici vin direct din serverele Apple, deci alte date mai exacte nu au cum sa existe in momentul de fata, asa ca sunt curios in ce masura se potrivesc aceste date cu modul in care va folositi temrinalele in viata de zi cu zi.

10 COMENTARII

  1. imi aduca aminte cum prezentau ei la iphone5 ca amprenta se memoreaza pe terminal si nu in severele apple. acuma se pare ca au schimbat strategia ?

  2. Pentru utilizatorul obișnuit, securizarea datelor personale prin folosirea TouchID e un argument suficient pentru a avea încredere în ceea ce afirmă Apple. Pe mine mă amuză cei care se bat cu pumnul în piept și strigă sus și tare că datele lor sunt protejate și intangibile. Snowden știe cel mai bine :))