MacBook 12 inch 2016 are SSD cu pana la 90% mai rapid, procesoare mai performante

MacBook 12 inch 2016 a fost lansat astazi si compania Apple a oferit putine detalii in legatura cu schimbarile importante pe care utilizatorii le pot astepta de la noul produs, insa iata ca aflam totusi si cateva detalii interesante in legatura cu el.

Incepem cu SSD-urile care se pare ca au viteze de citire cu pana la 20% mai bune fata de cele implementate in modelul anterior, insa vitezele de scriere sunt cu pana la 90% mai mari, deci vorbim despre o imbunatatire majora din acest punct de vedere.

In cazul procesoarelor sporul de performanta este modest, situat intre 15% si 18% in functie de benchmark-ul care este facut pe MacBook 12 inch 2016, dar acest lucru era de asteptat avand in vedere ca Intel se concentreaza mai mult pe autonomia bateriei.

Vorbind despre autonomia bateriei, compania Apple spune ca aceasta va fi cu o ora mai mare decat in cazul MacBook 12 inch 2015, o baterie de 41.4 Whr asigurandu-se de acest lucru, ea fiind cu doar putin mai mare decat cea de 39.7 Whr implementata in modelul anterior.

MacBook 12 inch 2016 performante

In final aflam ca MacBook 12 inch 2016 foloseste aceeasi camera 480p pentru FaceTime, deci utilizatorii nu vor avea o calitate grozava pentru apeluri, dar nu vor beneficia nici de Thunderbolt 3 sau DDR4 RAM, compania Apple oferind aceste beneficii in Mac-urile mai scumpe.

Per total, MacBook 12 inch 2016 nu ofera un spor de performante extrem de mare fata de modelul anterior, insa pentru aceeasi bani platiti pana acum, utilizatorii primesc mai multe beneficii, iar acest lucru conteaza cel mai mult in final.