App Store inca genereaza mult mai multi bani decat Google Play

Desi Google Play a intrecut de ceva vreme App Store in ceea ce priveste descarcarile lunare pe terminale mobile, magazinul de aplicatii al celor de la Apple inca genereaza mult mai multi bani pentru cei din Cupertino, dar si pentru dezvoltatorii din lumea intreaga.

Conform unor statistici noi oferite de catre o companie americana, Google Play genereaza de 2 ori mai multe descarcari decat App Store, insa in schimb App Store genereaza cu 90% mai multi bani, diferenta fiind aproape la fel de mare in ambele cazuri pentru companii.

Cresterea in incasari generata de catre App Store este datorata in principal Chinei, acolo incasarile crescand de 2.2 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, Japonia fiind pentru prima oara intrecuta in ceea ce priveste veniturile si descarcarile generate pentru Apple si dezvoltatori.

Pana acum 2 ani compania Apple era regina magazinelor de aplicatii, insa si-a pierdut titlul in ceea ce priveste descarcarile, dar cel privind incasarile e putin probabil sa-l piarda prea curand, avand in vedere ca Google inca nu are o solutie pentru a concura serios cu cei din Cupertino.

App Store vs Google Play incasari

Separat de China, se pare ca si alte tari aflate in curs de dezvoltare a avut contributii semnificative la cresterea inregistrata de catre App Store, Vietnam, Argentina si Egipt aflandu-se printre ele, compania Apple acordandu-le mult mai multa atentie decat in anii trecuti.

Acestea fiind spuse, App Store isi pastreaza suprematia in segmentul magazinelor online de aplicatii pentru terminale mobile si se pare ca Google Play inca este extrem de departe de a il ajunge din urma.