Intel va concedia 12.000 de angajati

Intel a facut un anunt extrem de surprinzator astazi, compania pregatind concedierea a 12.000 de angajati, sau aproximativ 11% din totalul persoanelor care lucreaza pentru compania americana, totul facand parte dintr-o restructurare menita sa reduca partial costurile de functionare.

Intel sustine ca scaderea globala a vanzarilor de PC-uri sta la baza aceastei sesiuni de concedieri, iar cu mai putini angajati compania se va concentra mai mult pe centrele de date pe care le controleaza, dar si pe serviciile de computing dedicate companiilor.

Conform rezultatelor financiare raportate de catre compania Intel in cursul anului trecut, diviziile de cloud computing si gadget-uri conectate au inregistrat cresteri de 2.2 miliarde de dolari ale incasarilor si au reprezentat 40% din profitul operational al companiei.

Concedierile vor avea loc in cursul acestui an si pana la jumatatea anului viitor, o parte dintre angajati urmand a fi convinsi sa paraseasca de buna voie compania in schimbul unor pachete compensatorii generoase, iar diviziile de internet ale Intel vor beneficia de pe urma acestor concedieri.

Cei de la Intel se asteapta ca aceasta masura sa genereze economii de 750 de milioane de dolari in 2016 si inca 650 de milioane de dolari pana la jumatatea anului viitor, deci vorbim despre sume serioase de bani care vor ramane inconturile companiei.

Intel Corporation today announced a restructuring initiative to accelerate its evolution from a PC company to one that powers the cloud and billions of smart, connected computing devices. These changes will result in the reduction of up to 12,000 positions globally approximately 11 percent of employees.

Piata PC-urilor este in plina scadere de cativa ani de zile, insa acum vedem pentru prima oara cat de afectata poate fi Intel de faptul ca oamenii nu mai cumpara la fel de multe calculatoare si am putea asista la probleme similare din partea producatorilor de PC-uri.