Vanzarile de smartphone-uri au scazut in T1 2016

Vanzarile de smartphone-uri au scazut in T1 2016 fata de T1 2015, 292 de milioane de telefoane inteligente fiind comercializate in lumea intreaga in primele 3 luni ale acestui an, cifra fiind cu 1.3% mai mica decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea nu este una considerabila, insa trebuie notata, iar daca ne uitam la T4 2015 vorbim despre o scadere de 18.6%, dar aceasta este perfect normala vand in vedere ca facem o comparatie intre doua trimestre fiscale diferite din punct de vedere al interesului consumatorilor vis-a-vis de aceste produse.

Scaderea vanzarilor de smartphone-uri in T1 2016 fata de T1 2015 este in principal atribuita pe seama saturatiei pietelor globale, Apple si Samsung fiind companiile vazute ca avand cele mai mari probleme in ceea ce priveste unitatile livrate in aceasta perioada.

Conform analistilor, vanzarile producatorilor chinezi de smartphone-uri au depasit 125 de milioane de unitati in T1 2016, surclasand pentru prima oara vanzarile combinate ale Samsung si Apple, ele fiind in crestere cu 1.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

The worldwide smartphone shipments totaled 292 million units in the first quarter of 2016, down 18.6% from the previous quarter and 1.3% from a year earlier, according to TrendForce. The decrease was mainly attributed to saturating market conditions with leading brands such as Samsung and Apple no longer enjoying the same growth momentum as before.

In ceea ce priveste vanzarile de iPhone-uri, analistii sustin ca Apple a inregistrat cea mai mare scadere dintre producatori, mai exact vanzarile produselor sale scazand cu 43.8% fata de T1 2015, de la 75 de milioane de unitati la 42 de milioane de unitati.

Anul trecut s-a estimat ca vanzarile de smartphone-uri vor scadea substantial fata de 2014 din cauza saturatiei pietelor globale, insa chiar si asa au fost comercializate peste 1 miliard de unitati, iar anul acesta urmeaza sa se intample acelasi lucru.